22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn lacatus de la ELECTROPUTERE a murit strivit de o schela

Un lacatus de la ELECTROPUTERE a murit strivit de o schela

Florea Baloi, de 52 de ani, lacatus mecanic la SC ELECTROPUTERE SA Craiova, a murit ieri dimineata, dupa ce a fost lovit de o schela metalica. In momentul accidentului, barbatul lucra la Sectia Ansamble Sudate (SAS) a Fabricii de transformatoare, linga un conservator, un subansamblu de 1,6 tone al unui transformator de mare putere. In timp ce Florea Baloi poliza un capac, colegii asistau la prinderea conservatorului in macara pentru mutarea lui. „In momentul in care macaraua a ridicat conservatorul, acesta a capatat o miscare de rotatie si a lovit schela, care a cazut si l-a prins pe unul dintre muncitori. Florea Baloi a fost luat de SMURD si transportat de urgenta la spital“, a spus Marian Totora, seful sectiei.

Ancheta va stabili cine este vinovat

Dupa ce i s-a acordat primul ajutor la fata locului, muncitorul a fost transportat in stare grava la Spitalul Clinic nr. 1. Din cauza politraumatismelor suferite, medicii nu l-au mai putut salva. Florea Baloi lucra de aproape 20 de ani la ELECTROPUTERE, in Sectia de masini electrice rotative, iar in urma cu o luna a fost transferat la SAS. „A fost demarata o ancheta pentru a se stabili impre-jurarile in care s-a produs accidentul. Se fac audieri ale persoanelor implicate si ale celor care au fost de fata pentru a se stabili daca se face cineva vinovat de acest incident“, a spus Nicolae Paducel, inspector in cadrul Inspectoratului pentru Protectia Muncii Dolj. Colegii celui decedat sustin ca vinovata este conducerea intreprinderii pentru ca au fost dati afara oameni cu experienta, cum ar fi macaragii, si in locul lor au fost adusi niste incepatori. „Nu acesta este motivul accidentului. Cei care lucreaza in sectie sint specializati in constructii metalice si li s-a facut instructajul privind protectia muncii“, a precizat Marian Totora.

Primul accident mortal de munca din acest an

Florea Baloi era necasatorit si nu avea copii. El a fost victima primului accident mortal de munca petrecut de la inceputul acestui an la SC ELECTROPUTERE SA. In urma cu doua luni, un alt muncitor a murit in aceeasi sectie, dar acestuia ii venise rau si fusese gasit fara viata in cabina portarului. Anul trecut, la intreprinderea craioveana au avut loc sase accidente de munca, dintre care unul mortal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS