10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalConsilierii locali nu prea inteleg continutul proiectelor de hotariri pe care le voteaza

Consilierii locali nu prea inteleg continutul proiectelor de hotariri pe care le voteaza

Consilierii locali au profitat de sedinta de ieri, pentru a oferi auditoriului circ fara bani. Veseli si pusi pe ironii, desi ii asteptau 40 de puncte pe ordinea de zi, dar excitati de prezenta camerelor de filmat si a aparatelor de fotografiat, spuneau tot ce le trecea prin cap, chiar daca spusele lor nu aveau nici o legatura cu proiectul dezbatut. La punctul cinci de pe ordinea de zi, privind modificarea organigramei la Regia Autonoma de Transport (RAT) Craiova, consilierilor locali, mai ales celor care, culmea ironiei, fac parte din Consiliul de Administratie al regiei, le-a trebuit o ora sa inteleaga pentru ce trebuie sa voteze. Pe scurt, pentru a face reduceri de cheltuieli, 64 de persoane din angajatii RAT urmeaza sa fie transferate la cele doua societati care se vor ocupa de igienizarea si paza autovehiculelor din parcul auto.

Banuind ca in spatele acestei propuneri s-ar ascunde ceva necurat, consilierul Emil Dumitrescu si-a acuzat colegii din Consiliul de Administratie al RAT si conducerea regiei ca nu tin cu salariatii care urmeaza sa fie transferati. Desi a vorbit aproape zece minute, singura idee concreta desprinsa din discursul sau a fost o intrebare si aceea retorica: „Da’ pe exterior cine va spala masinile? Poate consilierii din Consiliul de Administratie, pentru ca in proiect nu scrie nimic despre acest lucru!“.

Consilierul Constantin Stamatoiu, dupa ce a fluturat o hirtie pe sub nasul consilierilor, care, chipurile, continea informatii concrete despre afacerile dubioase de la RAT, le-a cerut acestora sa o citeasca dupa sedinta, departe de ochii si urechile presei. Iritat probabil de harmalaia facuta de consilieri, Vasile Bulucea, primarul Craiovei, s-a gindit sa-i linisteasca pe galagiosii de consilieri si, in stilu-i caracteristic, a pus punctul pe i: „La RAT este o problema foarte grava si serioasa. Trebuie sa dea afara 60 -100 de insi. Nu stiu daca e cea mai buna solutie! Mi se pare anormal sa discutati atita fara sa faceti propuneri concrete. Cine este in spatele acestei societati pe care vrem sa o torpilam pentru ca lumea vorbeste, discuta? Trebuie sa luam masuri care sa ajute oamenii de la RAT“. Pina la urma s-a gasit un consilier cu „mintea mai odihnita“, care sa faca precizarea ca mai intii trebuie aprobata modificarea de organigrama si dupa aceea se va trece la masuri concrete care si acelea vor fi supuse votului consiliului local.

In momentul in care presedintele sedintei a supus la vot proiectul de hotarire, unii dintre consilierii care pierduse de mult firul dezbaterii se intreba panicat: da’ acu’ ce votam?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS