13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitistii au intocmit portretul-robot al unuia dintre agresorii Alinei Harnau

Politistii au intocmit portretul-robot al unuia dintre agresorii Alinei Harnau

• Angajata Agentiei Loto Prono din Craiova se afla in continuare in stare critica, la Spitalul „Dr. Bagdasar“ din Bucuresti • Persoanele care pot da orice fel de informatii pentru prinderea celor care au maltratat-o pe Alina Harnau vor fi recompensate • Anchetatorii fac apel la cetatenii care au trecut prin zona agentiei cind s-a produs tragedia

Alina Harnau, tinara de 26 de ani care a fost maltratata la sfirsitul saptaminii trecute, in timp ce era de serviciu la Agentia Loto Prono de pe Calea Bucuresti, se afla in continuare in stare grava, la Spitalul „Dr. Bagdasar“ din Bucuresti. Politistii au reusit intocmirea portretului-robot al unuia dintre posibilii agresori. Suspectul, un barbat cu virsta cuprinsa intre 34 si 35 de ani, are inaltimea de 1,6 – 1,7 m, constitutie atletica, par negru cu calvitie frontala, fata rotunda, ten masliniu. Necunoscutul are o conformatie atletica, ochi normali, sprincene impreunate, gura si buze normale. In momentul cind a fost vazut in zona agentiei purta blugi de culoare albastra si geaca de piele neagra. „Portretul-robot este posibil sa fie al unuia dintre autori si a fost intocmit pe baza relatarilor mai multor martori. In acest caz, lucrurile sint complicate pentru ca, in acel interval al zilei, prin zona respectiva au trecut foarte putine persoane. Am identificat o parte dintre acestea, dar care nu au putut furniza elemente de natura sa stabileasca semnalmentele faptuitorilor. Se lucreaza intens pentru identificarea unui taximetrist care ar putea sa furnizeze informatii complete pentru elucidarea cazului“, a spus col. Constantin Petrescu, adjunct al sefului Inspectoratului Judetean de Politie Dolj.

Politistii sint gata sa faca un pact cu taximetristul „invizibil“

Anchetatorii au audiat peste 300 de taximetristi din Craiova, dar printre acestia nu se numara nici unul care i-a adus pe agresori in zona agentiei Loto Prono. „In prezent actioneaza efective importante pentru identificarea lui. Avem in vedere si faptul ca taximetristul respectiv ar putea fi neautorizat. In acest caz nu vor fi dispuse masuri de sanctionare si, avind in vedere ca ne-ar putea furniza informatii necesare, il asiguram ca exista intelegere din partea noastra ca nu va avea nimic de suferit“, a precizat col. Constantin Petrescu.

Cei care pot da orice fel de informatii vor fi recompensati

Familia si cei care investigheaza cazul Alinei Harnau fac apel la cetatenii care pot da orice fel de informatii pentru prinderea infractorilor sa contacteze cel mai apropiat post de politie. Posibililor martori ai agresiunii li se va pastra confidentialitate totala, vor fi protejati si recompensati. Politistii au stabilit ca grupul agresorilor era format din cel putin trei indivizi si nici unul dintre ei nu avea arme albe sau alte obiecte intepatoare. Necunoscutii au lovit-o de mai multe ori pe Alina Harnau cu capul de birou si i-au luat geanta cu actele de identitate si un mobil Mitsubishi Trium.

Investigatiile continua si in cazul altor fapte inregistrate cu AN

Col. Constantin Petrescu a mai precizat ca si in celelalte cazuri, inregistrate pina acum cu AN (autor necunoscut), asa cum este cel al crimei de la Apele Vii si al agresiunii din cartierul Lapus, de anul trecut, investigatiile continua: „Dosarele respective nu au fost abandonate. Sint cercetate persoane suspecte, impotriva carora a fost luata masura arestarii preventive pentru alte fapte, acestea fiind anchetate si cu privire la acele cazuri.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS