12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPamintul Primariei Craiova, motiv de cearta intre romi!

Pamintul Primariei Craiova, motiv de cearta intre romi!

Doua familii de romi din cartierul Mofleni s-au certat duminica seara pe o bucata de teren pina au pus un gard jos. Terenul pentru care s-au certat este revendicat de fiecare, in conditiile in care el apartine, de fapt, Primariei Craiova. Romii instariti invoca legea tiganeasca, in conformitate cu care fiecare isi ia pamint in fata casei. Romii saraci il invoca pe Bulucea si-i ameninta pe ceilalti cu venirea acestuia. Cind argumentele se incing, toata lumea striga din rarunchi pe tiganeste, femeile isi rotesc fustele, iar barbatii „intelepti“ pretind ca doar vorbesc tare.

„Inspectorul financiar ne-a dat pamintul“

Vandana si Stefan Nacu din Mofleni pretind ca duminica seara reprezentantii familiei Zarafu au venit la locuinta lor si i-au amenintat cu bataia daca nu-si muta gardul de pe pamintul lor.„ Au venit toti peste noi si ne-au amenintat sa ne luam gardul de pe pamintul lor. Avem acte de la primarie. Casa ne-am facut-o in 1990, cind ei nici nu erau aici, ca au fost in Italia si in Franta, si acum zic ca tot e al lor. Unde sa ne ducem cu patru copii dupa noi? Aici ne-a dat pamint inspectorul de la financiar, care a venit si ne-a masurat 168 mp curtea si 24 mp locul pe care este casa. Ei zic ca legea tiganeasca spune sa ia pamintul din fata casei si pot sa-l ia pe cel din fata casei lui Cristinel, dar sa ne lase curtea noastra“.

„Noi am vorbit frumos, el ne-a injurat si pe urma noi i-am dat gardul jos“

Familia Zarafu, prin reprezentantii ei masculini multi si hotariti, a intrat in ceea ce fusese curtea casei Vandei Nacu, strigind pe tiganeste. Dupa ce au obosit, ne-au lamurit si pe noi ca, de fapt, nimeni nu se cearta, nimeni nu ameninta, ci toata lumea vorbeste tare. Poate ca din cauza galagiei o fi durut-o urechile pe soacra lui Stefan Nacu, venita si ea la „judecata“, ca altfel nu ne explicam de ce, dupa ce Dan Zarafu i-a urlat ceva la ureche, a rupt-o la fuga ingrozita si a amutit. Cristinel Zarafu, un om pasnic la prima vedere, ne-a explicat ca de fapt cu o seara inainte nu a fost decit o neintelegere.„ Noi, cei cinci frati, citi sintem la mama, avem in total 24 de nepoti. In fata casei mele e un teren pe care toata lumea stie ca doar eu am voie sa construiesc. Cind eram plecati in strainatate, ne-a dat Nacu telefon sa ne intrebe daca poate sa-si faca si el o camera aici. Noi am zis sa-si faca, dar sa-si puna gard spre padure, nu spre locul pe care o sa-i fac eu casa copilului. Ne-am dus cu vorba buna si ei au inceput sa ne injure. Daca am vazut asa, am dat gardul jos si i l-am pus linga casa, nu i l-am distrus. De ce nu-i da soacra lui pamint sa-si faca casa si ia de la noi? El ne tot ameninta cu Bulucea, ca cica o sa vina aici. Nu avem titlu de proprietate, ca aici, pe stada noastra, Banu Stepan, nu are nimeni. Daca el ramine aici, mai este si ruda cu noi, eu unde ii fac casa copilului?“

Dupa cum stau raporturile de forta in strada Banu Stepan din cartierul Mofleni, se pare ca familia Nacu va pleca, iar Zarafii isi vor construi o casa pentru unul dintre copiii lor. Puterea primariei tine pina la acea strada dincolo de care e legea junglei si fiecare-si face dreptate dupa cum il taie capul. Pamintul pe care se cearta familiile Zarafu si Naci este totusi al Primariei Craiova, lasat cu nonsalanta la discretia si dispozitia posesorilor de „mertane“ din zona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS