22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Stiri diverse

Mort de foame

Un baietel de numai o luna, din comuna Goicea, a murit de foame duminica dimineata in locuinta mamei sale, Nela Burnea. Femeia, in virsta de 26 de ani, sufera de o afectiune psihica si nici macar nu-si aminteste cu cine a ramas gravida si nici ca a avut un copil. Din primele cercetari, se pare ca micutul Sorin a murit de foame. Nela mai are patru frati, care sint minori, si stau impreuna cu tatal si cu bunica lor. „In urma cu un an, mama Nelei a murit trasnita. Nela Burnea are probleme psihice si nu stie cu cine a avut copilul. Ei sint foarte saraci si abia isi duc traiul de azi pe miine. Nici ei nu prea au ce sa manince. Cel mai mare dintre fratii Nelei are 15 ani. Aceasta familie reprezinta un caz social. Asteptam ca medicii legisti sa se pronunte in privinta cauzei decesului copilului, dar din primele cercetari se pare ca a murit de foame“, a spus plt. Dinu Ilie, seful Postului de politie Goicea.

(M.B.)

Doi spinzurati intr-o zi

Marin Solnita, de noua ani, din comuna Plopsoru – Gorj, s-a spinzurat simbata de o scara. Acesta a fost gasit de catre parintii sai, care nu si-au putut explica gestul micutului. Grigorie Petre, primarul din Plopsoru, a spus ca a discutat cu familia Solnita: „Nimeni nu stie de ce s-a spinzurat. Am vorbit si cu directorul scolii la care acesta era elev si mi-a spus ca Marin Solnita era unul dintre cei mai buni elevi.“ O alta sinucidere prin spinzurare a avut loc tot simbata, la Motru. Ion Gruia, de 34 de ani, s-a spinzurat cu sireturile de la pantofi de cuiul de care era agatata lustra. Ion Gruia era casatorit si avea doi copii. Acesta mai avusese o tentativa de sinucidere, in toamna anului trecut, cind a baut soda caustica.

(E.M.)

Rasturnati cu masina

Un accident de circulatie mai putin obisnuit a avut loc ieri-dimineata in zona localitatii Balota – Mehedinti. Neadaptind viteza la conditiile de trafic cu carosabil umed, Sorin Preda, de 27 de ani, din Bucuresti, conducatorul autoturismului cu numarul de inmatriculare B-12-MNZ, a pierdut controlul volanului intr-o curba si s-a rasturnat cu masina. Atit el, cit si cei doi pasageri din autoturism au scapat nevatamati, dar Sorin Preda a primit si o sanctiune contraventionala, in valoare de 800.000 de lei, pentru neadaptarea vitezei.

(F.L.)

Accident de circulatie la Timna

Un grav accident de circulatie s-a petrecut in dupa-amiaza de 24 martie, in jurul orei 17.10, pe Drumul National 6, in zona localitatii Timna – Mehedinti. Ion Sopoian, de 47 de ani, din Satu-Mare, in timp ce conducea autoturismul Dacia 1307, cu numarul de inmatriculare SM-01-UJM, din cauza unei defectiuni tehnice aparute la mecanismul de directie, a pierdut controlul asupra autovehiculului si, parasind partea carosabila, s-a izbit violent de un plop aflat pe marginea soselei. In urma accidentului, atit conducatorul auto, cit si Gheongheosi Atilla, de 26 de ani, din aceeasi localitate si pasager in autoturism, au fost grav raniti. Cei doi au fost transportati la Spitalul Judetean Mehedinti, fiind in afara oricarui pericol.

(D.L.)

Baut la volan

Politistii din Simian l-au oprit, in noaptea de 23 spre 24 martie, in jurul orei 3.00, pe Ion Gadau, de 21 de ani, care conducea autoturismul proprietate personala pe DN 6. Soferul era in stare avansata de ebrietate, el recunoscind in fata politistilor ca a consumat mai multe halbe cu bere. Ion Gadau nu a protestat in momentul in care politistii i-au retinut permisul de conducere, in vederea suspendarii, pentru conducerea autoturismului pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice. Gadau, care se afla in autoturism cu alte patru persoane, a fost sanctionat si contraventional, cu amenda in valoare de un milion de lei.

(D.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS