14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024

Stiri diverse

Vizitele in spitale – interzise

Spitalul Judetean Mehedinti este in carantina de pe 21 martie, pe o perioada nedeterminata, din cauza numarului mare de viroze respiratorii febrile diagnosticate. Numarul de internari a crescut, in aceasta perioada, cu aproximativ 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Vizitatorii au fost rugati sa manifeste intelegere in perioada de carantina, pentru a se evita cresterea numarului de imbolnaviri.

(D.L.)

Prezentare de moda la Teatrul de Opera si Opereta

Colectia vestimentara primavara-vara 2002, semnata de Ramona Mihailescu, a fost prezentata pe scena Teatrului de Opera si Opereta din Craiova, simbata, ora 19.00. Colectia a cuprins atit articole de imbracaminte – de zi si de seara -, cit si de incaltaminte, toate apartinind aceleiasi case, „Double R“. Stilul indraznet si nonconformist al creatoarei a fost pus in valoare de membrii agentiei One Model’s.

(S.S.)

Osteoporoza afecteaza peste 70% dintre femei

Zeci de mehedintence au beneficiat, la sfirsitul saptaminii trecute, de masurarea densitatii osoase, cu un aparat pe care Policlinica Sanatatea din Drobeta Turnu Severin il primeste periodic de la Timisoara. Osteoporoza se manifesta prin pierderea calciului din oase si afecteaza majoritatea femeilor de virsta a treia, in Mehedinti aproximativ 70 – 80 % dintre femei suferind de aceasta boala. Pe baza masuratorilor efectuate, se prescrie si tratamentul de care are nevoie pacientul.

(D.L.)

Linie aeriana Craiova – Italia

Comunitatea Italiana, filiala Craiova, cu sprijinul Consiliului Judetean Dolj, a initiat un proiect de transport aerian Craiova – Italia/Germania. Din 18 aprilie, la Craiova va fi inaugurata o linie aeriana care va functiona doua zile pe saptamina: lunea si vinerea. Cursa va avea escala la Timisoara, de unde va continua fie in directia Germania (trei localitati), fie in Italia (cinci localitati). Conform proiectului, Craiova se obliga sa asigure, la fiecare transport, 15 calatori.

(S.S.)

Doua microcentrale au fost date in folosinta

La Tirgu Jiu vor fi date in folosinta la inceputul acestei saptamini doua microcentrale de bloc. Valoarea investitiei depaseste 2,5 miliarde de lei, de aceasta beneficiind cetatenii din cartierele Arges si 9 Mai. Primaria va mai organiza o licitatie pentru alte 11 microcentrale de cartier, pina la sfirsitul anului in municipiu urmind sa fie date in folosinta 16 microcentrale. In acelasi timp, SC QUATERM SA a inceput contorizarea apei potabile la gospodarii, fiind achizitionate 100 de contoare.

(E.M.)

O noua biserica in Mehedinti

In localitatea Nicolae Balcescu-Mehedinti au fost sfintite, la sfirsitul saptaminii trecute, lucrarile de construire a unui lacas de cult. Credinciosii au facut eforturi deosebite pentru a avea in satul lor o biserica, fiind sprijiniti in acest sens de Prefectura Mehedinti. „Isi doreau de mult timp o biserica in localitatea lor si iata ca, in scurt timp, vor avea unde sa participe la slujba de duminica“, a declarat prefectul de Mehedinti, Dan Trancota. La slujba de sfintire a participat si preasfintul Nicodim Gorjeanul.

(D.L.)

Cultura fara specialisti

Sectia Patrimoniu Imobil din cadrul Directiei pentru Cultura Gorj este un serviciu fara specialisti. Nu se cunoaste exact o situatie a tuturor imobilelor de patrimoniu si nici numarul celor care necesita reabilitari si reparatii capitale: „ Este adevarat ca nu avem acoperire in acest domeniu. Eu am facut demersuri la Ministerul Culturii, pentru aprobarea infiintarii unui post de consilier. Dupa acceptul ministerului, vom organiza un concurs. Avem nevoie de specialisti, insa aceasta situatie am gasit-o de cind am fost instalat in functie “, a declarat directorul Directiei pentru Cultura Gorj, Ion Sanda.

(M.C.H.)

Prejudiciu de 800 de milioane de lei

Societatea de distributie a energiei electrice – ELECTRICA SA Drobeta Turnu Severin – a inregistrat, de la inceputul acestui an, aproximativ 100 de cazuri de sustragere a curentului electric. Sanctiunea de care sint pasibili cei ce se fac vinovati de aceste practici este plata unui consum mediu pe ultimii trei ani, dar si intocmirea unui dosar de urmarire penala pentru furt calificat. Valoarea prejudiciului adus SC ELECTRICA SA Drobeta se ridica la aproximativ 800 de milioane de lei.

(D.L.)

Finantare de proiecte pentru tineri

Directia pentru Tineret si Sport Gorj va finanta, in baza unui concurs, mai multe proiecte pentru tineri. Programele trebuie sa aiba ca teme dezvoltarea aptitudinilor manageriale si antreprenoriale, acordarea de consultanta profesionala, precum si utilizarea tehnologiei informatiei. Toate asociatiile de tineret din judet isi pot depune dosarele pina miine, la sediul directiei, care este in Hotelul SPORT, de linga Stadionul Municipal. Concursul se va desfasura vineri, 29 martie, cu incepere de la ora 14.00. Relatii se pot obtine la telefoanele 053.218.813 sau 053.211.704.

(E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS