16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLiceul Sportiv „Petrache Triscu“ are o noua infatisare

Liceul Sportiv „Petrache Triscu“ are o noua infatisare

Sediul Liceului cu Program Sportiv „Petrache Triscu“ din Craiova, cladire reabilitata cu fonduri oferite de Banca Mondiala, a fost redat oficial in folosinta ieri

Prof. Constantin Busoi, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean Dolj, si prof. Mircea Alecu, directorul LPS „Petrache Triscu“, au taiat panglica inaugurala a cladirii modernizate cu fonduri ale Bancii Mondiale. Lucrarile au inceput cu sase luni in urma si trebuia sa fie finalizate in urma cu doua luni, dar iarna le-a jucat feste muncitorilor. Abia ieri a avut loc receptia imobilului, care are acum o noua infatisare. Fundatia si peretii au fost consolidate, s-au executat plansee din beton armat, grupurile sanitare au fost amenajate in stil ultramodern. Chiar si clasele au fost redimensionate, iar sistemul de incalzire a fost total inlocuit, vechilor sobe cu gaze luindu-le locul caloriferele conectate la propria centrala termica.

Dupa slujba religioasa oficiata de parintele Dragusin, oficialitatile prezente la acest eveniment au vizitat localul unitatii de invatamint pentru a vedea cu ochii lor modernizarile efectuate, valoarea lucrarilor depasind 5,6 miliarde de lei. Inspectorul general Constantin Busoi a explicat ca judetul Dolj este al doilea din tara ca investitii in reabilitarea scolilor cu fonduri de la Banca Mondiala: „Judetul nostru beneficiaza de o suma totala de 6,5 milioane de dolari pentru ca scolile sa fie aduse la standardele normale.

In acest program sint cuprinse si Colegiile Nationale „Carol I“ si „Fratii Buzesti“, institutii prestigioase ale caror cladiri vor necesita cel putin un milion de dolari fiecare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS