16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGripa face ravagii in Slatina

Gripa face ravagii in Slatina

• Numarul bolnavilor de gripa internati a crescut in citeva zile de la noua la 15 • Polidinul a inceput sa dispara din farmacii

15 persoane bolnave de gripa au necesitat internarea la Spitalul Judetean din Slatina in ultimele zile. Numarul celor care s-au imbolnavit de gripa este insa mult mai mare, dar nu toti merg la medic pentru a primi tratamentul necesar. Unii prefera sa se trateze acasa, cu leacuri babesti.

Numarul oficial al bolnavilor de gripa este apreciat de specialisti ca nereprezentind un pericol pentru populatie. De asemenea, nici nu se pune problema, deocamdata, de instituire a carantinei in spitalul slatinean. Numarul virozelor respiratorii a crescut insa ingrijorator, fapt care, dupa cum a declarat si directorul Spitalului Judetean Slatina, dr. Romeo Stanculescu, complica activitatea cadrelor medicale si a unora dintre pacienti: „Este vorba despre persoanele tinere, care nu au inca un organism rezistent si, mai ales, despre persoanele cu afectiuni hepatice, pulmonare, digestive sau cardiace.

Aceste persoane sint cele mai expuse pericolului de a se imbolnavi de gripa de a contracta o viroza, deoarece au organismele tarate, bolnave“.

In unele farmacii din Slatina au inceput deja sa lipseasca medicamentele necesare pentru tratarea gripei – paracetamol si europirin (aspirina). De asemenea, polidinul (injectabil), medicament care trateaza gripa si care costa 5.000 de lei fiola, se gaseste cu greutate. Farmacistii spun ca in fiecare primavara au avut probleme cu achizitionarea acestor medicamente, care sint tot mai solicitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS