14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAmenzi de 56 de milioane de lei pentru societati din mediul rural

Amenzi de 56 de milioane de lei pentru societati din mediul rural

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti au continuat actiunile de control in mediul rural, in vederea sanctionarii agentilor economici care nu respecta legislatia din domeniu. Au fost efectuate verificari la societati comerciale din localitatile Cioroboreni, Livezile, Hinova, Poroina Mare, Devesel, Jiana si Gruia.

Valoarea amenzilor contraventionale aplicate de inspectorii OJPC, in urma verificarii a noua firme, a fost de 56 de milioane de lei. Deficientele gasite au fost in special abateri privind comercializarea produselor alimentare si prestatia serviciului de morarit. O situatie deosebita s-a constatat la doua societati din Jiana si din Gruia, unde conditiile igienico-sanitare erau necorespunzatoare, aceste unitati fiind sanctionate cu 20 si respectiv cu 10 milioane de lei.

„In aceste locuri am gasit alimente pentru consumatori alaturi de detergent comercializat vrac, conditii de depozitare neadecvate si multe alte nereguli, care contravin normelor de igiena si care nu au cu nimic de-a face cu protectia consumatorilor“, a declarat Alin Nistoran, directorul OJPC Mehedinti. Potrivit directorului Alin Nistoran, actiunile de control vor continua in urmatoarea perioada, in vederea identificarii si sanctionarii acelor agenti economici care sfideaza legile, dar si pentru o mai buna desfasurare a unui comert civilizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS