22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAvantajele achizitiilor publice prin Internet vor aparea peste citeva luni

Avantajele achizitiilor publice prin Internet vor aparea peste citeva luni

Sistemul de achizitii publice prin mijloace electronice va ajuta atit mediul de afaceri, cit si sectorul de software din Romania, avantajele acestui program urmind sa fie insa observate abia peste citeva luni, a declarat seful departamentului pentru comert electronic din cadrul Comisiei Europene, Bror Salmelin.

Salmelin a vizitat simbata Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei, aratindu-se impresionat ca guvernul roman a lansat programul de achizitii publice si de plata a taxelor si impozitelor locale prin mijloace electronice, se arata intr-un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor. „Beneficiile vor fi greu de cuantificat la numai citeva zile de la intrarea in functiune a sistemului, dar peste citeva luni avantajele vor fi clar identificabile. Vor aparea beneficii si pentru mediul de afaceri, si pentru sectorul de software, daca acestea inteleg ca se creeaza o oportunitate pentru dezvoltarea afacerilor“, a afirmat Salmelin. El a mai spus ca Uniunea Europeana acorda prioritate sistemului de furnizare prin Internet a serviciilor pentru cetateni sau mediul de afaceri, datorita transparentei asigurate in cadrul societatii informationale.

Aproximativ 3.000 de firme s-au inscris, in primele cinci zile de functionare a sistemului de achizitii publice prin Internet www.e-licitatie.ro, ca autoritati contractante si furnizori. De asemenea, in sistem au fost inregistrate, pina in prezent, 16 licitatii, valoarea acestora fiind de ordinul a citeva miliarde de lei. Sistemul de achizitii publice prin mijloace electronice a fost lansat pe 4 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS