14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Stiri diverse

50.000 kWh furati de doljeni in primele doua luni ale anului

SC ELECTRICA Dolj a trebuit sa faca fata in primele doua luni ale acestui an unui furt masiv de electricitate. In urma efectuarii de catre angajatii societatii a peste 7.000 de controale, au fost descoperiti aproape 400 de craioveni si 22 de agenti economci care consumau mai mult decit plateau. Modificarea contoarelor este principala metoda prin care cei prinsi furau curent electric. Ei au fost obligati de SC ELECTRICA Dolj sa achite contravaloarea curentului consumat. Este vorba de peste 50.000 KWh, a caror valoare a fost recuperata de societatea doljeana.

(R.L.)

A intrat in coma alcoolica

Gabriel Avramescu, de 19 ani, din Tirgu Jiu, a fost adus ieri la Sectia ATI a Spitalului Judetean Tirgu Jiu dupa ce intrat in coma alcoolica. Medicii au precizat ca tinarul nu este la prima isprava de acest gen.

(A.M.)

Batrina muscata de maidanezi

Maria V., de 75 de ani, din Bailesti, a ajuns in stare grava la spital dupa ce a fost muscata de doi maidanezi joi, 7 martie. Batrina plecase de acasa cu gindul sa ajunga la Craiova, pentru niste analize medicale, dar, in apropiere de Gara din Bailesti, a fost atacata de o haita de ciini comunitari. „Au sarit la ea si doi au muscat-o rau de picioare. Plecase de acasa sa se caute de o boala si acum a dat peste altceva“, a spus fiica batrinei. Maria V. a fost supusa ieri unei interventii chirurgicale pentru curatarea ranilor provocate de ciini.

(R.G.)

O tigara aruncata la intimplare era sa distruga o padure

O suprafata de 20 de hectare din liziera unei paduri de linga Filiasi a fost distrusa de un incendiu in dupa-amiaza de joi, 7 martie. Focul a fost provocat de o tigara aruncata la intimplare de o persoana inca neidentificata. Pompierii militari avertizeaza populatia ca, din cauza rafalelor de vint din ultimele zile, folosirea neglijenta a surselor de foc poate fi catastrofala.

(R.G.)

1,5 miliarde de lei confiscate de la SC VINARTE SRL

Garda Financiara Mehedinti a verificat in luna februarie 324 de agenti economici, constatind abateri la peste jumatate dintre acestia. Valoarea totala a amenzilor aplicate a fost de peste 6,9 miliarde de lei, sume sustrase de la plata privind impozite, taxe si majorari, pentru care s-a dispus virarea la buget a 3,9 miliarde de lei. Valoarea totala a varsamintelor incasate in luna februarie de Garda Financiara Mehedinti este de peste un miliard de lei, in timp ce valoarea totala a confiscarilor se ridica la 1,9 miliarde de lei, din care valoarea bunurilor este de 300 de milioane de lei. Pentru nereturnarea la timp a marcajelor de bauturi alcoolice si pentru ca pina la 15 ianuarie 2002 nu a obtinut licenta pentru atestarea dreptului de marcare, societatea comerciala VINARTE SRL a fost sanctionata cu o amenda de 20 de milioane de lei, fiind dispusa confiscarea la bugetul de stat a aproximativ 1,5 miliarde de lei.

(D.L.)

Fetitele de la pod nu au „lucrat“ de Ziua Femeii

Prostituatele care isi fac veacul la podul de la iesirea din Craiova si-au luat ieri liber, vaduvindu-i de placeri pe barbatii burlaci sau pe cei ale caror neveste erau plecate in deplasare. Fetitele au decis ca macar de Ziua Femeii sa-si petreaca in mod placut timpul liber si sa-si refaca fortele. Doar Ileana, o novice in meserie, se prezentase la putin timp dupa ora zece, sa-si caute clientii. „Aoleo, azi e 8 Martie, ziua noastra, a femeilor. Am uitat ca azi avem liber. De asta nu am gasit la lucru nici una dintre colegele mele!? Mai, sa fie! Si eu care imi facusem planuri sa-mi iau un parfum cu banii pe care o sa-i cistig azi… Asta e, ma duc si eu acasa, ca doar nu o sa fiu mai cu mot si sa lucrez de 8 Martie. Mai e si miine o zi“, s-a impacat Ileana cu ideea ca, la cele sapte zile libere pe luna, una in plus nu mai are importanta.

(R.G.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS