9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInteresele presedintelui PSD Mehedinti, deputatul Eugen Nicolicea, sint mai presus de interesele partidului

Interesele presedintelui PSD Mehedinti, deputatul Eugen Nicolicea, sint mai presus de interesele partidului

Despre deputatul Eugen Nicolicea se spune ca, pentru a-si atinge scopurile, este in stare de orice si este acuzat de unii colegi ca a darimat imaginea PSD la nivel local si chiar a pus partidul, de nenumarate ori, in situatii penibile. Fostul presedinte al organizatiei locale a PDSR considera ca Eugen Nicolicea s-a ridicat in politica trecind chiar si peste cadavre.

„L-am cunoscut pe Eugen Nicolicea imediat dupa Revolutia din decembrie 1989. Fiul meu a murit in Bucuresti, rapus de gloante. Nu am aflat de moartea lui decit tirziu, de la un telefon primit acasa. Mi s-a spus sa sun la un alt numar, ca sa aflu amanunte despre baiat, numar care, am aflat ulterior, apartinea sotiei lui Liviu Nicolicea, fratele actualului deputat. Asa am ajuns sa cunosc aceasta familie, care a incercat sa-mi intre pe sub piele si a si reusit. Veneau la noi si ziua, si noaptea si le puneam masa, ca la acea vreme nu stiam ce fel de oameni sint. In 1990, CPUN mi-a propus sa fiu presedintele filialei judetene a partidului, lucru pe care l-am acceptat, dupa mai multe insistente. Cind Eugen Nicolicea a venit la partid sa se inscrie, mai multi membri mi-au spus sa-l scot afara. Am aflat de la ei ca Nicolicea era de fapt ginerele lui Plostinaru, fostul prim-secretar al judetului. M-a sensibilizat insa faptul ca il chema Eugen, la fel ca pe fiul meu, iar el a speculat acest lucru. Poate chiar a profitat de moartea fiului meu“, a declarat Dumitru Maresi. In 1990, Maresi avea sa devina deputat in Parlamentul Romaniei, desi se trecuse ultimul pe lista de cinci candidati. „In 1992, cind s-a pus din nou problema cine sa candideze la alegeri pentru Camera Deputatilor, l-am trecut pe Eugen Nicolicea in fruntea listei. Asa a iesit el deputat“, a spus Dumitru Maresi.

Desi a candidat singur, Eugen Nicolicea a fost la un pas sa piarda alegerile

Dupa ce a fost trecut pe lista pentru parlament, prima grija a lui Eugen Nicolicea a fost sa-l indeparteze pe cel care pina atunci ii daduse sa manince. Dumitru Maresi s-a trezit, la un moment dat, ca ziarele scriu despre demisia lui din PDSR. Omul nu-si daduse demisia niciodata, insa, din cauza jocurilor de culise si a demisiei fabricate in fals de altii, s-a trezit ca nu mai reprezinta partidul. „M-au anuntat altii ca mi-as fi dat demisia, desi eu nu semnasem nimic in sensul acesta. Cind am vazut cum lucreaza oamenii pe care ii credeam cinstiti, m-am retras“, a declarat Dumitru Maresi. Interesele lui Eugen Nicolicea sint mai presus de interesele partidului si mai presus de interesele cetatenilor. In perioada guvernarii CDR, in fruntea judetului era familia Mortun, Liviu Nicolicea, fratele deputatului Eugen, era tinut la FPS. Acum, s-au inversat rolurile, cind sef peste judet este deputatul Eugen Nicolicea, sef peste Casa Judeteana pentru Asigurari de Sanatate Mehedinti este Ioan Alexandru Mortun. Faptul ca Eugen Nicolicea a fost singurul candidat pentru functia de presedinte al PSD Mehedinti, obtinind 131 de voturi impotriva, spune multe. Mai mult, el a fost la un pas de a nu cistiga alegerile. Cine nu-l slugarniceste pe Eugen Nicolicea este executat. Asa s-a intimplat cu presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Constantin Sirbulescu, pe care Eugen Nicolicea il exclusese din partid. Numai interventia premierului Adrian Nastase a facut ca Sirbulescu sa nu fie aruncat din corabia partidului. Asa s-a intimplat si cu Dumitru Maresi, dar si cu alti membri ai partidului. Nemaisuportind dictatura si bataia de joc la care sint supusi, mai multi membri ai PSD au intocmit o scrisoare, prin care ii solicitau premierului Adrian Nastase excluderea lui Eugen Nicolicea. In cele din urma, scrisoarea a fost pierduta. La vremea respectiva, premierul Adrian Nastase spunea ca va lua in discutie situatia de la Severin, unde deputatul Eugen Nicolicea era contestat de un numar neprecizat de primari si viceprimari.

Scandal dupa scandal

Din exces de zel si din dorinta de a intra in gratiile conducerii PDSR, deputatul Eugen Nicolicea a demarat o actiune teribilista. In 1997, el declara presei ca intentioneaza sa ceara parlamentului introducerea procedurii de suspendare a presedintelui Romaniei, pe acea vreme, Emil Constantinescu, punind astfel partidul intr-o situatie destul de delicata. De altfel, in ziarul Dimineata, PDSR a luat atitudine cu privire la acest demers, declarind ca afirmatiile domnului Nicolicea au fost facute in nume personal si nu reprezinta pozitia oficiala a PDSR. Eugen Nicolicea afiseaza, in multe momente, un comportament ciudat. Poate astfel se explica faptul ca a realizat schema celor mai corupti oameni din Romania, in forma de triunghi, in care a nominalizat trei persoane din fruntea PSD. Dar despre aceasta schema vom vorbi cu alta ocazie, cind o vom publica si in facsimil. Un alt scandal in care a aparut deputatul Eugen Nicolicea este cel legat de presedintele Societatii Romane de Radiodifuziune, Andrei Dimitriu. Presedintele PSD Mehedinti a inaintat plingeri la Curtea de Conturi, plingeri ce purtau stampila Biroului parlamentar Mehedinti, punind astfel partidul din nou intr-o situatie dificila.

Cindva dusmani de moarte, acum in duplex radio-TV

Singurul post de televiziune care a indraznit sa aiba o pozitie fata de Eugen Nicolicea a fost Datina, reprezentat de Gheorghe Buretea. Dupa ce a fost tirit prin zeci de procese, postul Datina a ajuns acum sa faca duplex cu postul Radio Galaxy, patronat de fratele deputatului, Liviu Nicolicea, inspector guvernamental si consilier local. Liviu Nicolicea il sfideaza astfel pe premierul Adrian Nastase, care a dizolvat intreg Consiliul Municipal Bucuresti, pe motiv ca unii dintre consilieri aveau afaceri cu primaria, lucru evident si in Drobeta Turnu Severin. Pe majoritatea stilpilor de iluminat din oras sint amplasate panouri publicitare ale postului Radio Galaxy, cu acordul primariei, care ar trebui sa incaseze taxe, conform legilor tarii. Daca primaria incaseaza taxe, asteptam sa faca publice sumele incasate. Daca nu, inseamna ca postul Radio Galaxy va fi amendat, iar panourile date jos. Iata (vezi facsimil, n.r.) cum deputatul Eugen Nicolicea il reclama pe George Buretea pentru afacerile pe care le avea in Drobeta Turnu Severin, pe vremea cind aveau pareri diferite: „Cladirea sediului Datina s-a transferat, fara bani, din proprietatea Inspectoratului Scolar Mehedinti in proprietatea SC DATINA SRL. Fara a avea autorizatie de constructie, au marit cladirea si au mai inaltat un etaj, avind la baza doar o autorizatie pentru reparatii. Evaluarea cladirii s-a facut eronat, iar in constructie sint inglobate materiale procurate ilegal…“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS