14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCiteva sute de oameni au ocupat platoul din fata Prefecturii Olt

Citeva sute de oameni au ocupat platoul din fata Prefecturii Olt

Rezultatul nul al sedintei Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) a societatii RULMENTI SA Slatina, de miercuri, 6 martie, cind, dupa patru runde de discutii aprinse, s-a decis suspendarea acesteia pina pe 25 martie, i-a scos din nou pe salariati in strada. Aproximativ 300 de oameni au ocupat ieri-dimineata, incepind cu ora 10.00, platoul din fata sediului Prefecturii Olt. Ei s-au alaturat celor 15 colegi care erau in greva foamei de marti. Cei care au ales aceasta forma extrema de protest au fost in final 40, iar restul salariatilor au ramas alaturi de ei, pentru a-i sustine.

Protestatarii au asteptat aproape doua ore pina sa vina cineva sa discute cu ei. Aparitia prefectului de Olt, Marin Diaconescu, a fost intimpinata cu huiduieli: „Hotii!“, „Mincinosii!“. Oamenii l-au ascultat in cele din urma pe prefect, care le-a spus punctul sau de vedere asupra noii situatii de la RULMENTI: „I-am spus primului ministru, inca de la teleconferinta de vineri, ca, pentru rezolvarea problemelor de la RULMENTI, trebuie sa intervina AVAB. Personal, nu cred ca APAPS este capabila sa gestioneze aceasta intreprindere. In orice caz, eu am solicitat deja o intrevedere cu Domnia sa, dar, pentru ca acest lucru nu a fost posibil deocamdata, a ramas sa vedem cum vor evolua lucrurile saptamina viitoare“. La un moment dat, vazind ca oamenii sint nemultumiti de masurile luate in ultimele zile, prefectul Marin Diaconescu a apelat la „asul din mineca“ si le-a amintit acestora ca datorita lui si-au luat banii pe luna decembrie.

Prefectul a aflat de la protestatari ca o serie de informatii pe care le avea despre ceea ce se intimplase la sedinta AGA tinuta cu o zi inainte erau flagrant denaturate. In rindul acestor informatii s-a numarat si cea privind sechestrarea de catre salariati a delegatiei APAPS si a directorului general Gheorghe Rotaru. Faptul a fost infirmat imediat si de un oficial al IJP Olt, prezent atit la sedinta, cit si la mitingul de ieri. Discutiile prefectului de Olt cu protestatarii au durat mai mult de o ora. In incheiere, el i-a sfatuit pe oameni sa mearga la primarie pentru a obtine autorizatia de manifestare, in caz contrar ei riscind sa fie in afara legii. Salariatii au ramas insa pe loc. Florea Ghigeanu, unul dintre primii grevisti ai foamei, a spus: „Nu plecam de aici pina nu ne luam banii pe ianuarie si februarie. Am acasa un copil de cinci ani. Ce sa-i pun pe masa?!…“. Protestatarii de la RULMENTI au declarat ca vor reveni la prefectura si in zilele urmatoare, pina li se va rezolva situatia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS