21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Diverse

Tirgul de carte Gaudeamus- la Craiova

Bania este de ieri gazda tirgului de carte Gaudeamus, care aduna peste 40 de edituri, universitati, difuzori de carte romaneasca si straina din intreaga tara. Pina duminica, in foaierul Teatrului National Craiova vor fi expuse sute de carti, de la cele de factura tehnica si universitara pina la lucrari literare. Unul dintre cele mai bine dotate standuri, din punct de vedere al diversitatii titlurilor prezentate, este cel al Editurii craiovene SITECH, care expune peste 160 de lucrari din domeniul tehnic si stiintific (inginerie tehnica, inginerie electrica, matematica, informatica si calculatoare). Potrivit directorului Editurii SITECH, Aurel Popa, tirgul de carte Gaudeamus este un prilej de a intra in contact cu alte edituri, cu difuzori de carte si, nu in ultimul rind, cu publicul.

(R.L.)

Eugen Simescu va asigura interimatul la Penitenciarul Tirgu Jiu

Colonelul Eugen Simescu va fi timp de sase luni director interimar al Penitenciarului Tirgu Jiu. Acesta este loctiitorul fostului director, Ion Stanulescu, eliberat din functie de catre Directia Generala a Penitenciarelor (DGP). Magistratul Ion Stanulescu a declarat ca nu se astepta sa fie demis, mai ales ca, in urma controlului efectuat anul trecut, la penitenciar, de catre DGP, nu a primit nici un fel de raspuns. Fostul director a mai declarat ca era mai potrivit sa i se comunice prin fax decizia de eliberare din functie.

(E.M.)

Munca in folosul comunitatii

Din cei 1.100 de detinuti ai Penitenciarului Drobeta Turnu Severin, aproximativ 600 muncesc in aceasta perioada in folosul comunitatii. Potrivit comandantului penitenciarului, col. Vasile Burcu, se intimpina greutati cu aceste detasamente de lucru, din cauza faptului ca persoane din afara penitenciarului, apropiate detinutilor, incearca sa-i contacteze pe acestia la punctul de lucru. Penitenciarul trebuie sa faca in continuare fata unui buget de austeritate, motiv pentru care sint cautate solutii de autofinantare. Problema supraaglomerarii ar putea fi rezolvata, in cursul acestui an, prin darea in folosinta partiala a sectiei externe din localitatea Vinjulet a Penitenciarului Drobeta Turnu Severin. Lipsa fondurilor a facut ca inaugurarea celui de-al doilea penitenciar, ca marime din tara, cu o suprafata de sase hectare, ale carui lucrari au demarat in aprilie 2000, sa fie aminata, de la sfirsitul anului trecut, pentru jumatatea acestui an. Sectia externa va gazdui aproximativ 600 de detinuti aflati spre finalul pedepselor. Noul penitenciar este construit conform normelor impuse de Comunitatea Europeana, fiind dotat cu camere moderne, pentru doi sau trei detinuti, baie separata, retea de radioteleviziune si alte utilitati. In urma acestei investitii, in zona vor fi create 400 de locuri de munca, iar peste 150 de milioane de lei vor fi aduse anual la bugetul local. Comandantul viitoarei sectii externe a penitenciarului severinean, col. Emil Albisor, a declarat ca masurile de securitate ale penitenciarului, care se spera a fi inaugurat, cel putin in parte, in acest an, vor avea toate gradele de siguranta normate in prezent in Romania.

(F.L.)

Investitii la termocentralele din Gorj

Ministrul industriilor si resurselor, Dan Ioan Popescu, a anuntat ca pina in 2004 se vor investi peste 100.000.000 de dolari in modernizarea grupurilor energetice de la termocentrale. Primele investitii s-au facut la termocentralele de la Rovinari si Turceni, in 2001 fiind modernizat grupul de 330 MW de la TERMO Rovinari. La Turceni, o firma din Germania a retehnologizat grupul energetic nr. IV, acesta urmind sa fie pus in functiune la sfirsitul lunii martie. Investitia s-a ridicat la peste 10.000.000 de dolari.

(E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS