Acasă Local Gorj Comandantul IJP Gorj ar putea fi schimbat

Comandantul IJP Gorj ar putea fi schimbat

-

Presedintele Consiliului Judetean Gorj,Nicolae Mischie, si-a dat din nou in petic. In cadrul conferintei de presa, el a facut o declaratie care a surprins pe toata lumea. De altfel, in urma cu o saptamina, Mischie l-a apostrofat chiar pe primul ministru Adrian Nastase. „Nicolescu (comandantul IJP Gorj – n.r.) si-a depasit atributiunile, cerind in lipsa comisarului sef unele dosare aflate in analiza Garzii Financiare. I-a obligat pe salariatii de la Garda Financiara sa-i dea spre cercetare niste dosare. Sa inteleaga, domnul Nicolescu, ca institutiile statului sint bine separate! Comisarii Garzii Financiare nu au avut timp sa finalizeze cercetarile. Eu am primit aceste sesizari si cred ca domnul Nicolescu ar fi bine sa-i lase pe comisari sa cerceteze corect si sa inceapa cu adevaratii vinovati“, a afirmat Nicolae Mischie. Comisarul sef al Garzii Financiare, Marinel Nedelut, a declarat ca unitatea pe care o reprezinta are conducere: „Eu sint plecat la Bucuresti, unde fac niste cursuri. Am auzit ce s-a intimplat doar din ziare. In prezent, la comanda Garzii Financiare este domnul comisar Nicolae Mateica“.

Pentru a afla daca politia si-a depasit atributiunile, asa cum a declarat presedintele consiliului judetean, am solicitat si parerea celui care in prezent este seful Garzii Financiare. „Nu am nimic de comentat. Nu am nimic sa reprosez politiei“, a afirmat Nicolae Mateica. La rindul sau, comandantul IJP Gorj, col. Constantin Nicolescu, s-a abtinut de la orice afirmatii: „Nu stiu nimic, n-am auzit nimic. Ce pot sa va spun este ca politia va merge pina la capat, conform atributiunilor noastre“. Asa cum rezulta din declaratiile tuturor celor implicati, nimeni nu se plinge de politie, nici macar cei de la Garda Financiara. Acesta este si motivul pentru care nimeni nu intelege logica declaratiilor facute de presedintele consiliului judetean. Cert este ca de cind a fost instalat in fruntea politiei, col. Constantin Nicolescu a facut liniste in oras. A indraznit chiar sa se atinga de unele societati despre care organele statului nici „nu stiau“ ca exista. Surse demne de incredere au afirmat ca acesta este motivul pentru care col. Constantin Nicolescu va fi eliberat din functie. O alta explicatie ar putea fi aceea ca Nicolae Mischie a fost bine intentionat, insa declaratia pe care a facut-o a avut la baza informatii false, punindu-l astfel intr-o situatie cel putin delicata.

ȘTIRI VIDEO GdS

Francezul Claude Dielna, în vizorul Universităţii Craiova

Universitatea Craiova vrea să se întărească în apărare chiar înaintea derbiului cu CFR Cluj, din ultima etapă a sezonului regulat. Alb-albaştrii sunt...