10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFiul lui Valeriu Sterian va plati daune familiilor victimelor din accidentul in care a fost implicat tatal sau

Fiul lui Valeriu Sterian va plati daune familiilor victimelor din accidentul in care a fost implicat tatal sau


Fiul cantautorului Valeriu Sterian, Oliver, va trebui sa plateasca despagubiri civile rudelor victimelor din accidentul in care a fost implicat tatal sau, a stabilit ieri Judecatoria sectorului 1 Bucuresti. Potrivit sentintei judecatoresti, Oliver Sterian va trebui sa plateasca 200 de milioane de lei lui Vasile Popescu, 100 de milioane de lei Elenei Popescu si 400 de milioane de lei Mirelei Andreescu. In plus, acesteia din urma, Oliver Sterian va trebui sa-i plateasca lunar un sfert din suma care reprezinta venitul minim pe economie.

Procesul penal in care Valeriu Sterian era acuzat de producerea unui accident rutier soldat cu moartea a doua persoane a incetat la 26 septembrie 2000, la putin timp dupa decesul cantautorului. Judecatorii au continuat insa judecarea cererilor de despagubiri solicitate de familiile victimelor accidentului. Instanta Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti l-a audiat in 27 iunie pe Valeriu Sterian, in procesul in care acesta era acuzat de provocarea accidentului din noaptea de 24 spre 25 septembrie 1999. Sterian a declarat ca in noaptea respectiva, intre orele 23.00–23.30, a consumat, la Barul „Club Eliad“, aproximativ 200 de mililitri de whisky.

In continuarea declaratiei sale, Sterian a povestit cum s–a intimplat accidentul: „Linga masina mea se afla un autobuz RATB, care se apropia din ce in ce mai mult de mine si am vazut roata autobuzului usor virata dreapta. Am accelerat si am vrut sa depasesc autobuzul, intrucit acesta se apropia din ce in ce mai mult de mine. Tocmai cind aproape reusisem sa–l depasesc, acesta m-a lovit in spate, iar eu am derapat“,. Elena Popescu, mama unuia dintre cei decedati in urma accidentului, s–a constituit parte civila in proces, a solicitat 260 de milioane de lei drept cheltuieli materiale si daune morale. Sotia celeilalte victime a accidentului rutier, Mirela Andreescu, a solicitat inculpatului sa–i plateasca 550 de milioane de lei drept cheltuieli materiale si daune morale.

Valeriu Sterian a declarat la proces ca nu se considera vinovat si ca nu este de acord sa plateasca partilor vatamate sumele solicitate de acestea. In noaptea de 24 spre 25 septembrie 1999, Valeriu Sterian, conducind un autoturism BMW, pe bulevardul Magheru din Bucuresti, a vrut sa depaseasca prin dreapta un autobuz care circula pe banda a treia. El ar fi acrosat autobuzul, dupa care autoturismul sau a lovit, tot din dreapta, un alt autobuz, care se afla pe banda a patra.

Soferul acestuia, Mihai Popia, s-a speriat si a virat brusc stinga, intrind pe contrasens si lovind trei autoturisme care circulau spre Universitate si alte trei masini parcate pe marginea bulevardului. In urma accidentului au murit doua persoane. Valeriu Sterian a incetat din viata in 16 septembrie 2000, la Spitalul Fundeni din Bucuresti, unde fusese internat in urma cu aproximativ doua saptamini si operat de o tumoare imensa, care acoperea toata zona abdomenului. Sentinta de ieri a Judecatoriei sectorului 1 poate fi contestata la Tribunalul Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS