10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO eleva din Dabuleni s-a sinucis din dragoste

O eleva din Dabuleni s-a sinucis din dragoste

• Ionela Vancica iubea un coleg de liceu, dar se impacase cu fostul ei prieten • Parasita de parinti, fata nu a avut cui sa ceara un sfat privind idilele ei • Ea a mai incercat sa se omoare in urma cu doi ani, dar a fost salvata

Ionela Sorina Vancica, de 17 ani, din Dabuleni, a fost gasita spinzurata intr-un sopru in dupa-amiaza de duminica, 17 februarie. Tinara, eleva la liceul din comuna, a fost descoperita de matusa ei, la care locuia de citva timp. In urma cu aproape doi ani, Ionela s-a imprietenit cu Georgica Ghera, de 21 de ani, si si-a facut planuri ca, dupa ce baiatul va veni din armata, isi vor intemeia o familie. In urma cu doua saptamini insa, fata s-a indragostit de un coleg de liceu si a renuntat la vechea ei prietenie. Noua idila nu a tinut insa decit pina simbata seara. „Eu m-am liberat vineri si simbata m-am intilnit cu ea la discoteca. Ne-am impacat si toata noaptea am stat de vorba. Pe la ora patru dimineata, mi-a cerut un pulovar de-ale mele, ca ii era frig. Dupa ce i l-am dat, mi-a zis ca pleaca acasa pentru ca ii era teama sa nu o certe ai ei ca vine tirziu“, a spus Georgica Ghera.

„Nu stia cu care dintre ei sa ramina“

Ajunsa acasa la matusa ei, Ionela s-a culcat in aceeasi camera cu verisoara ei. A doua zi dimineata, ea s-a trezit devreme si si-a dus hainele intr-o alta camera. „Am crezut ca a plecat in sat, la tatal ei, si nu ne-am facut griji. Dupa-amiaza m-am dus in sopru, sa iau niste nutret. Atunci am gasit-o. Era in genunchi, spinzurata cu o funie groasa. Purta puloverul lui Georgica. Eu cred ca l-a luat special pe ea, sa moara in el. Nu ne putem da seama de ce a facut-o“, a spus Victorita Cranta, matusa tinerei. Cu o seara inainte, la discoteca, una dintre prietenele Ionelei a vazut-o abatuta si a intrebat-o ce are. „Am vazut-o ca era trista si am intrebat-o daca s-a intimplat ceva. Mi-a spus ca nu stie ce sa faca, iubea un baiat, dar nu-i da pace fostul sau prieten care s-a intors din armata. Nu stia cu care dintre ei sa ramina“, povesteste Iuliana Pican, prietena Ionelei.

A mai incercat sa se omoare cu medicamente

In urma cu citiva ani, parintii Ionelei s-au despartit, iar fata a plecat cu mama ei la bunici. „Dupa divortul parintilor, ea s-a mutat cu mama ei in Gorj. Dar acum trei ani a venit si mi-a zis ca sta la mine pina termina liceul“, a spus Victorita Cranta. Afectata de despartirea parintilor, Ionela Vancica a mai incercat sa se omoare. Ea a inghitit un pumn de pastile, dar pina la urma a fost salvata. Afectiunea pentru cei doi baieti i-a readus in minte insa gindul sinucigas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS