22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNevasta primarului din Plenita a stirnit un adevarat scandal in consiliul local

Nevasta primarului din Plenita a stirnit un adevarat scandal in consiliul local

• Consiliul Local Plenita a dezbatut, timp de trei ore, ca la usa cortului, organigrama primariei si statul de functiuni • Sotia primarului a fost marul discordiei si motivul altercatiei consilierilor • Primarul s-a certat cu secretarul pe motiv ca e ordonator de credite, iar secretarul s-a straduit sa explice cit de legala poate fi o hotarire de consiliu prin care sotia primarului va fi promovata oficial consilier al edilului sef • Dupa trei ore de discutii aprinse, in care primarul s-a enervat si a explicat cu creta pe tabla cum si-a cistigat sotia sa dreptul de a ocupa functia de consilier printr-o promovare legala, consiliul a suspendat aprobarea organigramei si a statului de functiuni • Din 22 de angajati, Primaria din Plenita are patru soferi • Secretarul primariei le-a expus consilierilor modul cum i-a fost spart fisetul si i-au fost sustrase hotaririle de consiliu pe care le-a gasit modificate pe masa primarului • Razboiul dintre primar si consilieri continua, in ciuda recunoasterii unanime ca in doi ani nu s-a facut nimic pentru comuna pentru ca se pierde prea mult timp in tot felul de razboaie marunte

Organigrama Primariei Plenita nu poate fi aprobata din cauza sotiei primarului

Termenul de depunere a noii organigrame si a statului de functiuni a angajatilor primariilor a fost anuntat ca fiind 15 februarie. Comuna Plenita nu-l poate respecta pentru ca organigrama si statul de functiuni nu au fost aprobate in sedinta consiliului local din aceasta saptamina. Comuna de gradul 2, Plenita are dreptul, conform legii, la 30 de angajati daca, bineinteles, poate sa-i si plateasca. Pina anul trecut, angajatii primariei au fost 22 plus alti citiva cu conventie civila sau angajati cu ziua. Pentru noua organigrama si stat de functiuni care va fi valabila pentru anul 2002, primarul, ca ordonator de credite, a supus aprobarii Consiliului Local Plenita o organigrama cu 24 de angajati. Consilierii i-au cerut primarului fisa posturilor angajatilor din primarie ca sa poata observa daca vechii angajati sint supraincarcati cu sarcini carora nu le mai fac fata si este nevoie de inca doi angajati pentru ca lucrurile sa mearga bine. Cele doua posturi propuse in organigrama sint unul de consilier si unul de mecanic. Postul de mecanic n-a interesat pe nimeni pentru ca toti consilierii stiau ca primarul Mihai Stanciu vrea ca sotia sa-i fie consilier. Dupa lungi discutii in care fiecare parte a incercat sa pastreze aparentele, la precizarea secretarului Ion Godeanu, facuta pentru fiecare post si om din primarie, a sarit ca ars primarul. In culmea furiei, primarul Stanciu i-a reprosat secretarului ca nu are dreptul sa puna oamenii pe functii pentru ca doar primarul este ordonator de credite si doar el poate face acest lucru. In apararea secretarului a sarit consilierul Nedelcu, care a cerut fisa posturilor angajatilor, pe care, cum era de asteptat, pina la sfirsitul sedintei nu a primit-o.

Consilierii recunosc ca nu au facut nici macar un WC public

Stefan Tistea, consilier, a luat cuvintul si le-a atras atentia colegilor ca, in perioada care a trecut de la alegeri, nu prea au facut nimic pentru comuna si „am impresia ca cineva ne cam trage paiul prin gura“. Consilierul i-a atras atentia primarului ca nu e frumos sa se foloseasca de consiliu ca sa-si promoveze nevasta si ca ar fi fost cinstit sa vina in fata lor si sa zica: „Domnilor, ce sa fac? E nevasta mea, pentru care ma sacrific zi si noapte, si va rog ajutati-ma sa o promovez, iar atunci poate eram de acord“. Consilierul Militaru i-a cerut secretarului sa le spuna daca e legal si necesar sa aprobe in schema postul de consilier. Secretarul Ion Glodeanu a spus: „Consilierul care vi se propune trebuie sa lucreze pe linga primar. Daca vreti sa aprobati acest post, nu aveti decit sa o faceti pentru ca este legal. Nelegal este ca acest consilier sa se ocupe de Registrul Agricol, cum sustine primarul“. In acelasi ton, consilierul Nedelcu a reprosat consiliului ca nu au fost in stare sa faca nimic pentru comuna, nici macar un WC public. Pentru ca spre finalul discutiilor nu s-a mai inteles om cu persoana, la propunerea salvatoare a unui consilier s-au suspendat discutiile legate de noua organigrama. Din aceasta disputa, tot primarul a iesit cistigator pentru ca, daca se vota organigrama cu numarul de posturi de anul trecut, se inchidea orice discutie legata de sotia primarului, pe cind suspendarea discutiilor mai lasa o portita pentru viitoarea sedinta. Dupa trei ore de discutii inutile legate de promovarea sotiei primarului pe postul de consilier la primarie, cei prezenti in sala (multi fiind conducatori de unitati) puteau sa observe ca, daca doreau, puteau evita circul printr-un simplu refuz de a vota marirea numarului de angajati ai primariei si pastrarea vechilor angajati. Intr-o asemenea situatie, primarul nu ar mai fi putut sa faca nimic si s-ar fi evitat si circul jenant de care nici un locuitor al Plenitei nu poate sa fie mindru. Cind se credea ca lucrurile s-au calmat, secretarul primariei a anuntat consilierii ca i s-a spart fisetul si s-au luat hotaririle de consiliu pe care le-a gasit modificate in biroul primarului. Va inchipuiti ce a urmat!

Din toata aceasta nefericita intimplare nu a fost clara decit inversunarea cu care primarul si-a aparat nevasta in fata tuturor consilierilor prezenti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS