Acasă Local Gorj Mafia gorjeana - lovita drept in inima

Mafia gorjeana – lovita drept in inima

-

Mihnea Costoiu, secretar general al Ministerului Educatiei si Cercetarii, fost patron al SC TAMSA SA Jilt, si sotia sa nici usturoi n-au mincat, nici gura nu le miroase

• Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova a dispus ieri arestarea preventiva pentru o perioada de 30 de zile a lui Ion Negricioiu din Tirgu Jiu, invinuit pentru folosirea cu rea-credinta a bunurilor unei societati comerciale • Director al unei firme patronate de Mihnea Costoiu, actualul secretar general al MEC, Ion Negricioiu a vindut 60% din activele firmei sub valoarea lor de inventar • Bunurile au fost cumparate de o societate ai carei actionari erau Negricioiu si sotia secretarului general Costoiu • Ede Ederly ar putea lua lectii de la afaceristii gorjeni

Societatea cu capital de stat TAMSA SA Jilt se zbatea in 1999 sa faca fata unor datorii imense, de zeci de miliarde de lei, catre bugetul de stat si catre alti creditori. In luna septembrie a acelui an, firma a fost scoasa la privatizare, pachetul majoritar de actiuni fiind achizitionat de Mihnea Costoiu, nimeni altul decit actualul secretar general al Ministerului Educatiei si Cercetarii. Numit director al societatii, fostul ospatar Ion Negricioiu a avut drept principala preocupare vinzarea activelor din patrimoniul firmei. Cercetarile politiei au scos insa la iveala faptul ca activele societatii erau vindute la preturi mult mai mici decit valoarea lor de inventar. Povestea a devenit teribil de interesanta pentru oamenii legii in momentul in care au aflat cine cumpara aceste bunuri.

Vind ieftin, ca tot eu cumpar

Unicul cumparator era o societate din Matasari – SC ITIA SA – infiintata in mod suspect imediat dupa privatizarea firmei SC TAMSA SA. Si pentru ca totul sa se lege, trebuie sa-i amintim si pe principalii sai actionari: Ion Negricioiu (exact directorul firmei din Jilt) si sotia lui Mihnea Costoiu (patronul de la SC TAMSA). Dupa ce a fost stoarsa de 60% din active, firma TAMSA a fost vinduta de Costoiu, caruia nu-i mai era de nici un folos. Intreaga afacere era una „de familie“, din care cumparatorul nu putea iesi in pierdere, pentru ca tot el era si vinzatorul bunurilor. Operatiune din care, doar in perioada septembrie-octombrie 1999, a iesit un profit de peste sase miliarde de lei, bani care urmeaza sa se stabileasca in ale cui buzunare au intrat. Deocamdata a cazut un singur cap, Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova dispunind ieri arestarea preventiva a lui Ion Negricioiu. „Acesta este invinuit de folosirea cu rea-credinta a bunurilor unei societati comerciale, fapta prevazuta ca infractiune de Legea nr.31/1990“, dupa cum a precizat procurorul Nicolae Budiana.

Avatar

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.