19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalFostul director Tudor Dragnea de la RULMENTI Slatina este urmarit penal

Fostul director Tudor Dragnea de la RULMENTI Slatina este urmarit penal

Serviciul economic din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Olt a inceput din 13 februarie urmarirea penala impotriva fostului director general al SC RULMENTI SA Slatina, Tudor Dragnea. Acesta este acuzat de comiterea infractiunii de deturnare de fonduri si de nedepunerea sumelor datorate

in contul asigurarilor de sanatate. In anul 1997, acesta a contractat un credit de la Agentia Olt a Bancii Romane de Dezvoltare in valoare de cinci miliarde de lei cu scopul de a efectua cheltuieli de aprovizionare, producere si desfacere. Acest credit a fost folosit insa pentru plata unui alt credit contractat anterior de la Banca Comerciala Romana, sucursala Olt, acesta din urma fiind folosit, la rindul sau, in alte scopuri decit cele declarate, si anume plata salariilor angajatilor.

De asemenea, in perioada august 1999 – iunie 2000, Tudor Dragnea a dispus in calitatea sa de director general retinerea sumei de aproape 1,4 miliarde de lei, reprezentind contributia la asigurarile de sanatate. In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca aceasta suma nu a mai fost virata la Casa de Asigurari de Sanatate Olt, fiind folosita pentru efectuarea altor plati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS