22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalStampilele „Horescu“ urma sa tepuiasca SIDEX Galati cu 1,6 miliarde de lei

Stampilele „Horescu“ urma sa tepuiasca SIDEX Galati cu 1,6 miliarde de lei

• Sotii Horescu impreuna cu Ionel Popa voiau sa dea un tun la SIDEX Galati
• Politistii au descoperit ca unele dintre stampilele false descoperite in apartamentul familiei Horescu au fost folosite pentru falsificarea unor ordine de compensare • Tunul de aproape doua miliarde de lei a fost insa „dezamorsat“ la timp

Sotii Gheorghe si Gabriela Horescu, in apartamentul carora au fost gasite aproape 300 de stampile false, sint cercetati penal pentru ca au incercat sa insele SIDEX Galati cu 1,6 miliarde de lei. Gheorghe Horescu, de 46 de ani, zis Gigi, administrator la SC RONINI SRL Craiova, Gabriela Horescu, asociat unic la aceeasi firma, si Ionel Popa, de 32 de ani, administrator la SC GRAFICA DESIGN SRL Craiova, sint acuzati de savirsirea infractiunilor de tentativa de inselaciune, fals material si uz de fals. Cei trei au pus in circulatie, folosind stampile false, ordine de compensare a energiei electrice, contrafacute, in valoare de 1,6 miliarde de lei. Dupa ce au primit acceptarea compensarii de la SIDEX Galati, au intocmit respectivele ordine in numele mai multor societati, printre care se numara Sucursala Electrocentrale Craiova, filiala Isalnita, Compania Nationala a Lignitului – BAT Motru, respectiv BAJTM Motru, SC RUANA COM SRL Craiova, SC AMEROM SRL Galati. Circuitul urma sa se inchida la Combinatul Siderurgic Galati, care urma sa achite cele peste 1,5 miliarde de lei. Politistii au descoperit insa filiera de falsificatori si plata nu a mai fost facuta.

Sotii Horescu sint cercetati penal si in cazul stampilelor false

Gigi si Gabriela Horescu si Ionel Popa mai sint cercetati penal si in cazul stampilelor false gasite in locuinta familiei Horescu. Printre inscrisurile de pe stampilele si documentele false, descoperite la sfirsitul saptaminii trecute de lucratorii Centrului Zonal pentru Combaterea Crimei Organizate Craiova, s-au aflat si cele ale unor ministere, vami, notari publici, medici, dar si ale unor institutii straine. Cei trei au fost atunci retinuti de politisti, pe numele lui Gigi Horescu fiind emis mandat de arestare preventiva pentru cinci zile, iar pe cele ale Gabrielei Horescu si Ionel Popa, pentru 30 de zile, sub acuzatiile de fals in inscrisuri oficiale, uz de fals si falsificarea de instrumente oficiale. Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj a prelungit mandatul de arestare emis pe numele lui Gigi Horescu cu inca 25 de zile, iar cercetarile continua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS