15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn taximetrist, absolvent de Drept, a fost injunghiat de niste clienti

Un taximetrist, absolvent de Drept, a fost injunghiat de niste clienti

• Marius Constantin Vasile a primit doua lovituri de cutit, una intre coaste si alta in picior, pentru ca nu i-a lasat pe „clienti“ sa-i ia masina • Dupa ce i-a dus la destinatie, pe strada Corabia, pasagerii au deschis portile familiei Miclescu si i-au cerut taximetristului sa intre cu masina in curte • Pentru ca s-a opus si a apucat sa-si cheme colegii prin statie, agresorii l-au injunghiat • Dupa asta au tabarit cu bitele si cu tirnacoapele pe masina • Anuntati prin statie, sute de taximetristi au sosit la fata locului • Un razboi a fost oprit, cu foc de arma, de politisti • Profitind de atitudinea organelor de ordine, agresorii au sters-o „englezeste“

Marius Constantin Vasile, de 27 de ani, din Craiova, taximetrist la firma Romnicon, a fost in noaptea de luni spre marti la un pas de moarte dupa ce doi indivizi l-au injunghiat. Taximetristul a fost hacuit de doua ori pentru ca respectivii nu au vrut sa-i plateasca 25 de mii de lei, cit costa cursa. Luni, cu putin inainte de miezul noptii, Marius Vasile a primit o comanda prin statie sa ia niste clienti de pe strada Obedeanu nr. 53. „Am primit comanda in jurul orei 22.30 si de pe Obedeanu am luat doi insi pe care trebuia sa-i duc pe Corabiei, 18. Cind am ajuns la casa respectiva, unul dintre ei a coborit, a deschis portile si mi-a zis sa intru in curte. M-am speriat si i-am spus sa-mi dea banii pentru cursa pentru ca nu intru. Atunci a inceput cearta si mi-am anuntat colegii prin statie. Pina la urma, o tiganca mi-a adus o hirtie de 50 de mii de lei. In timp ce ii dadeam restul, am fost lovit. Am simtit o lovitura in picior si apoi in piept. Cel care m-a injunghiat a vrut sa mai dea o data, dar m-am ferit. Nu imi mai amintesc decit ca m-am dus spre masina“, povesteste Marius Vasile. Taximetristul a crezut ca agresorii voiau sa-i ia masina, un autoturism Tico cu numarul de inmatriculare DJ – 06 – ALM si si-a chemat in ajutor colegii. „Dupa ce i-a chemat prin statie, ceilalti taximetristi i-au raspuns ca vin imediat si cu politia. Asta i-a deranjat pe clienti. L-au injunghiat pe Marius si au distrus masina“, a spus mama tinarului.

Marius s-a prabusit ca fulgerat

La fata locului au inceput sa se stringa taximetristi, atit colegi de-ai lui Marius, cit si de la alte firme din Craiova, toti veniti in ajutorul acestuia. Marian Liviu Calciu, taximetrist la Romnicon, a declarat: „In timpul scandalului, un individ mai batrin si cu chelie, cred ca acela pe care-l adusese colegul meu, a iesit din curte cu un par in mina si l-a lovit in cap pe Marius. Acesta s-a prabusit ca fulgerat. Aproape simultan, un alt agresor a dat cu o furca in luneta masinii acestuia, facind-o zob. In acest timp, altii aruncau cu ce nimereau in masina. La un moment dat, noi fiind citeva sute, am reusit sa-i convingem pe clienti sa dea banii. Dupa asta, considerind conflictul incheiat, ne-am dus spre masinile noastre“. Singura masina ramasa in mijlocul evenimentelor a fost cea a lui Marius. Acesta, dupa ce si-a revenit cu greu din lovitura primita, a luat banii de jos, pe care-i aruncasera pina la urma „clientii“, si a vrut sa plece. In acel moment, cineva l-a injunghiat pe la spate. Victima, nerealizind pe moment gravitatea ranilor, s-a urcat la volan si a plecat dupa colegii sai. N-a reusit insa sa mearga decit 15 – 20 de metri. „La un moment dat am vazut masina lui Marius oprindu-se. Mi-am dat seama ca s-a intimplat ceva si am anuntat iar colegii sa se opreasca, sa vedem ce este. Cind am deschis portiera masinii colegului meu, l-am vazut lesinat, cazut spre stinga, cu o mina pe statie si cu cealalta pe frina de mina, intr-o balta de singe“, a spus Catalin Circeanu, un alt taximetrist.

Razboiul

Imediat spiritele s-au incins. In fata celor aproximativ 500 de taximetristi au iesit toti locuitorii de pe strada Corabia. Acestia au continuat cu si mai mare inversunare sa arunce cu bite si cu pietre in taxiuri. Taximetristii au fost nevoiti sa se retraga la capatul strazii pentru a-si proteja masinile, dupa care au coborit si s-au indreptat pe jos spre cealalta tabara. In acel haos si-au facut aparitia citiva politisti si un echipaj de la Detasamentul de Interventie Rapida. Taximetristii i-au indicat pe agresori, dar trupele de ordine au luat pozitie in fata taximetristilor, pentru a nu-i lasa sa-i atace pe locuitorii din zona, acestia continuind sa arunce cu pietre. Abia cind a fost lovit in picior, plt. Marian Galasanu a tras un foc de avertisment in sus. Agresorii au mai devastat un taxi. Nici atunci, politistii nu au dat curs rugamintilor taximetristilor de a-i prinde pe agresori, printre care se afla si cel care-l injunghiase pe Marius. Profitind de „amabilitatea“ trupelor de ordine, agresorii s-au urcat in mai multe autoturisme de lux si au spalat putina, trecind pe rind pe linga politisti, fara ca acestia sa se sinchiseasca. „In 15 minute, acolo n-au mai ramas decit femeile gravide si copiii“, au spus multi taximetristi.

Politia cauta ce-a pierdut

Marius a fost transportat de urgenta la Spitalul Clinic nr. 1 Craiova si internat cu diagnosticul plaga injunghiata zona toracica, plagi multiple injunghiate in copasa dreapta si stinga. El a fost supus imediat unei interventii chirurgicale. Timp de mai multe ore, viata acestuia a atirnat de un fir de par pentru ca nu se gasea singe cu o grupa compatibila cu cea a pacientului, B3 pozitiv. Dimineata, zeci de colegi de-ai sai s-au dus la spital pentru a dona singe. Ieri dupa-amiaza, medicii au spus ca starea acestuia s-a stabilizat si ca Marius are sanse mari de a scapa cu viata. Seful Politiei Municipiului Craiova, col. Alexandru Dananae, a spus ca se efectueaza cercetari pentru identificarea autorilor: „Nu a fost deocamdata nimeni arestat sau retinut, iar cercetarile continua. Miclescu Gheorghe, zis Novac, si inca o persoana al carei nume nu-l putem da publicitatii sint audiati.“ Cei care vor fi gasiti vinovati urmeaza sa fie incadrati la tentativa de omor, distrugere de bunuri, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. George Tomescu, director coordonator la Romnicon, a spus ca sint foarte multe cazuri de taximetristi agresati in acea zona rau famata a Craiovei si ca organele de politie se misca extrem de incet. Marius Vasile si fratele lui mai mic sint absolventi ai Facultatii de Drept, dar nici unul nu a gasit un loc de munca potrivit calificarii. „Am tot cautat un post, macar de jurist la o firma de stat sau privata. Am dat si multe interviuri, dar daca nu dai spaga, nu iei. Mi-au cerut 30 de milioane pentru un loc de munca. De unde sa dau banii astia? Nici fratele meu nu a gasit de lucru si s-a apucat de taximetrie. Ce era sa faca? Face taximetrie de aproape o jumatate de an. Dar pina acum nu a mai avut astfel de probleme. S-a mai intimplat sa nu-i plateasca unii clienti, dar asta este, toti taximetristii patesc asa ceva. Dar sa dea cu cutitul, sa-l omoare?“

A intrat singur in gura lupului

Putin dupa ce s-au linistit lucrurile pe strada Corabia, pe bulevardul Maresal Ion Antonescu, un alt taximetrist, a fost amenintat cu cutitul de un client. Florin Diljan Nicolae s-a urcat intr-o masina si a cerut sa fie dus in Fata Luncii. Stiind ce patise colegul sau, taximetristul a refuzat categoric comanda. Individul, care habar n-avea ce se intimplase, a scos cutitul, amenintindu-l pe sofer. Atit le-au trebuit celor aflati in statia amintita. Ca la un semn, acestia au sarit sa puna mina pe agresor. Nicolae a uitat de cutit si a rupt-o la fuga spre Spitalul Clinic nr. 1, urmarit de taximetristi. Disperat de situatia in care intrase, „viteazul“ a dat buzna in urgenta spitalului, unde a avut o mare cumpana: el a nimerit in mijlocul ziaristilor veniti pentru cel injunghiat pe strada Corabia. In confuzia creata, aflind ca Nicolae Diljan este cautat de taximetristi, toata lumea a crezut un moment ca acesta este autorul tentativei de omor. Pina sa se lamureasca lucrurile, acesta a fost imobilizat si predat politistilor. Ieri, Nicolae Diljan a fost prezentat Judecatoriei Craiova, unde a fost sanctionat contraventional pentru tulburarea linistii publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS