18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSotii Horescu au fost prinsi cu stampile si documente false

Sotii Horescu au fost prinsi cu stampile si documente false

• Politistii de la crima organizata au descoperit stampilele si documentele false intr-o borseta, in baia apartamentului familiei Horescu • Inscrisurile de pe cele aproape 300 de stampile apartineau unor facultati din Craiova, unor ministere, vami, notari publici, medici, dar si unor institutii straine • Printre falsuri au fost descoperite inclusiv stampila Inspectoratului Judetean de Politie Dolj, cea a cabinetului primului ministru, a Ambasadei Elvetiei din Bucuresti si a Chesturii din Roma • Lucratorii Centrului Zonal pentru Combaterea Crimei Organizate au gasit inclusiv documente pe care erau aplicate respectivele „amprente“, carti de munca, diplome de licenta si de bacalaureat • Falsificatorii foloseau si mulaje din material dentar pentru aplicarea timbrului sec pe respectivele diplome

Gheorghe Horescu, de 45 de ani, sotia acestuia, Gabriela Tatiana Horescu, de 42 de ani, patroana firmei COPY SHOP, si Ionel Popa, de 28 de ani, angajat, au fost arestati joi, 7 februarie, dupa ce au fost prinsi cu zeci de stampile false. Lucratorii Centrului Zonal pentru Combaterea Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Craiova au descoperit in apartamentul sotilor Horescu aproape 300 de stampile apartinind unor importante institutii ale statului roman si ale altor state. Stampilele fabricate cu instrumente profesionale au fost folosite pentru falsificarea unor acte notariale, documente contabile, pentru obtinere de vize pentru strainatate, diplome universitare si scolare etc.

Corpurile delicte au fost gasite ascunse sub cada

Dupa ce in ultimul timp au aparut in zona documente falsificate, lucratorii

CZCCOA au deschis o ancheta si au efectuat perchezitii la mai multe firme avind ca obiect de activitate fabricarea de stampile si copiere de acte oficiale. Printre cele vizate s-a numarat si firma COPY SHOP, deschisa in urma cu aproape zece ani si care apartine Tatianei Horescu. Joi, politistii craioveni au batut si la usa apartamentului sotilor Horescu, dar acestia au refuzat sa deschida. Nevoiti sa intre in forta, oamenii legii au descoperit ascunsa in baie, sub masca zidita de la cada, o borseta in care se aflau zeci de stampile false. „S-au gasit 272 de stampile de la institutii vamale, politii de frontiera, ale Ministerului de Finante, de la Ministerele Invatamintului, Sanatatii, Afacerilor Externe, Inspectoratelor de Politie Dolj, Caras, Hunedoara, Timis, Galati. Falsurile au fost comise atit pe teritoriul tarii, cit si in afara. Au fost descoperite, de asemenea, pe teren, acte falsificate cu aceste stampile, diplome de licenta, de bacalaureat, carti de munca, buletine de identitate. Falsificatorii foloseau aparatura importata, care cuprindea un calculator ultimul tip, Pentium 4, si imprimanta cu laser. Aparatura este ultramoderna si cu ajutorul ei se fabricau stampile si acte care sint foarte greu de deosebit de cele originale“, a spus col. Gheorghe Bica, seful Centrului Zonal pentru Combaterea Crimei Organizate si Antidrog Craiova.

Printre stampilele false au fost gasite si unele cu inscriptia „Votat“

Printre stampilele gasite de politisti se mai numara si cele ale Directiilor de Munca Dolj, Bucuresti, Vrancea, Vaslui, a sapte facultati din Craiova, ale Ambasadei Elvetiei din Bucuresti, ale Chesturii din Roma etc. Lucratorii CZCCOA au fost uimiti sa constate ca, printre stampilele false, erau chiar si cele cu inscriptia „Votat“. Gheorghe si Gabriela Tatiana Horescu si Ionel Popa sint acuzati de fals in inscrisuri oficiale, uz de fals si falsificarea de instrumente oficiale. Gheorghe Horescu sustine insa ca este nevinovat: „Firma este a sotiei si ea stie ce este cu acele stampile. Eu nu sint vinovat cu nimic.“ Sotia acestuia recunoaste ca ea a facut stampilele, dar spune ca nu le-a folosit niciodata: „Stampilele au fost facute de mine, de-a lungul anilor, si am obiceiul sa nu arunc rebuturile, ci sa le string. Dar niciodata nu am folosit aceste stampile. In ceea ce priveste pe cele straine, nu stiu cum au ajuns la noi in casa. Avem multi prieteni in strainatate si probabil vreunul dintre ei a venit cu ele si le-a lasat la noi, dar nu stiam de ele.“ Politistii au descoperit insa multe documente oficiale pe care au fost aplicate stampilele respective, spusele patroanei de la COPY SHOP fiind astfel infirmate. Pentru „serviciile“ pe care le faceau diferitilor clienti, falsificatorii primeau sume cuprinse intre citeva sute de marci pina la mii de marci germane. Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj a emis ieri, pe numele celor trei, mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile. Pentru faptele lor, falsificatorii risca sa stea pina la 15 ani dupa gratii.

Alte patru persoane sint cercetate in stare de libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS