19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMascatii au prins doi hoti de oi

Mascatii au prins doi hoti de oi

In noaptea de 5 spre 6 februarie, autori necunoscuti au sustras din curtea lui Nicolae Manta, din comuna Jiana-Mehedinti, 35 de oi si noua miei. Cel pagubit dormea in momentul in care hotii scoteau oile din gospodaria sa. „Nu stiu cum au facut, dar spre dimineata am gasit gardul deschis si oile disparute. Am sunat repede la politie, au venit si au chemat politia de la Severin“, a declarat Nicolae Manta. Pentru descoperirea si retinerea autorilor, Inspectoratul Judetean de Politie a angrenat in aceasta actiune un numar impresionant de forte.

La fata locului s-au deplasat cadre ale Serviciului de Ordine Publica, ale orasului Vinju-Mare, Postului de politie Jiana si posturilor de politie limitrofe, politisti de la Serviciul Judiciar, insotiti de un ciine de cautare si luptatori ai Detasamentului Politiei de Interventie Rapida (DPIR). Cercetarile s-au efectuat pe o raza de aproximativ 30 de kilometri, politistii fiind nevoiti sa parcurga, prin noroaie, pe jos, o mare parte din distanta, deoarece autoturismele ARO nu au putut intra pe terenul denivelat.

Hotii, la un pas de linsaj

Cadrele DPIR au scotocit, aproape locuinta cu locuinta, localitatea Izvoarele, unde aveau informatii ca se ascund hotii. Dupa 12 ore de cautari, in aceasta localitate au fost gasite oile si au fost identificati si autorii furtului. Oglindoiu Viorel, de 21 de ani, din Drobeta Turnu Severin si Rupa Ionut, de 20 de ani, din Jiana, ambii fara ocupatie si cu antecedente penale, au sustras oile, in scopul vinzarii lor, cu aproximativ doua milioane de lei bucata. Cei doi le-au declarat politistilor ca nu au realizat gravitatea faptelor comise. Hotii au fost la un pas de a fi linsati de catre mai multi cetateni din satul Izvoarele, dar mascatii de la DPIR Mehedinti au temperat la timp spiritele. Prejudiciul cauzat a fost recuperat in totalitate, ovinele fiindu-i restituite lui Nicolae Manta. Cei doi autori ai furtului au fost prezentati Parchetului de pe linga Judecatoria Vinju Mare, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile, pentru savirsirea infractiunii de furt calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS