11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalParchetul Olt a dispus cercetarea in libertate a tatalui bataus din Pirscoveni

Parchetul Olt a dispus cercetarea in libertate a tatalui bataus din Pirscoveni

Dupa comiterea unei crime, maltratarea de catre un tata a copiilor lui si razbunarea unui fost infractor pe propriul fiu, seful Postului de Politie din comuna Pirscoveni, plt. maj. Marin Schiopu, nu a mai rezistat si si-a luat ieri concediu de odihna.

Dumitru Cismaru, de 27 de ani, din comuna Pirscoveni-Olt, care si-a bagat in spital cei doi copii minori simbata, 26 ianuarie, s-a ales deocamdata cu doar citeva ore de stat in arestul politiei. Desi Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Olt a propus efectuarea cercetarilor cu autorul in stare de retinere, Parchetul de pe linga Tribunalul Olt a dispus ieri anchetarea lui in stare de libertate. El este acuzat de savirsirea infractiunii de aplicare de rele tratamente unor minori.

Marin si Catalin Cismaru, de doi si respectiv trei ani, au fost batuti cu pumnii si cu picioarele de catre tatal lor, care se imbatase din banii luati pe alocatiile copiilor. Mama lor a reusit sa scape numai cu citiva pumni pentru ca a iesit imediat din casa si s-a dus la vecini, unde isi gasea refugiul de fiecare data cind Dumitru avea chef de scandal. Acestia au chemat politia sa-l calmeze pe bataus si o masina a Ambulantei, care i-a transportat pe cei doi copii plini de singe si vinatai la Spitalul Clinic nr.1 din Craiova. Seful Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Olt, col. Ion Mladin, a spus ca a dispus efectuarea unei anchete in regim de urgenta in acest caz. De asemenea, va fi verificata si activitatea politistilor din comuna, daca au fost sesizati pina acum cu privire la bataile administrate membrilor familiei de catre Dumitru Cizmaru si ce masuri s-au luat de fiecare data. La rindul ei, directoarea Directiei pentru Protectia Copilului Olt, Cristina Staicu Patru, a spus ca a fost trimis ieri un inspector la Primaria Pirscoveni si la spitalul unde sint internati minorii pentru a vedea starea lor si pentru a cerceta cazul. Ea a adaugat insa ca vor putea fi luate masuri doar in functie de rezultatele cercetarilor efectuate de politie, atunci putindu-se interveni pentru intocmirea documentatiei de decadere a tatalui bataus din drepturile parintesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS