7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBaiatul unui sef de post din Olt - batut de un necunoscut

Baiatul unui sef de post din Olt – batut de un necunoscut

Un baiat de 16 ani din Bals a ajuns in stare grava la spital, duminica seara, in urma primirii unui… pumn de la un necunoscut. In momentul altercatiei, baiatul se plimba prin oras impreuna cu prietena lui si alti doi colegi de clasa. Mama baiatului crede ca „opera“ i-ar apartine unui alt baiat, mai mic cu doi ani decit fiul ei, pe care sotul sau, seful de post al comunei Pirscoveni – Olt, l-ar fi anchetat in vara anului trecut pentru implicarea intr-o incaierare.

Silviu Schiopu, de 16 ani, elev in clasa a X-a la un liceu industrial din Bals, este cunoscut ca fiind un baiat cuminte, foarte politicos. Duminica seara, Silviu a iesit la o plimbare prin oras impreuna cu prietena lui si cu alti doi colegi de clasa. La un moment dat, acesta a fost atacat brusc de un baiat pe care nu-l mai vazuse pina atunci, care i-a aplicat o lovitura extrem de puternica in figura, fugind apoi. Prietenii care erau cu Silviu au ramas fara grai la scena la care asistasera, neavind timp sa reactioneze in vreun fel. Imediat dupa incasarea loviturii, Silviu a cazut la pamint, plin de singe. Unul din cei doi colegi cu care era, avind domiciliul aproape de locul incidentului, a hotarit sa-l duca pe Silviu la el acasa pina in momentul in care si-ar fi revenit. Deoarece Silviu nu dadea insa semne ca s-ar simti mai bine, ci dimpotriva, incepuse sa vomite singe, prietena acestuia si-a chemat mama in ajutor. La rindul sau, aceasta, vazind ca starea lui Silviu era tot mai proasta, a decis sa-l duca la Spitalul Judetean din Slatina. Diagnosticul pus aici de medicii Sectiei Urgente nu a fost linistitor. Silviu avea traumatism cranio-cerebral acut inchis si traumatism glob ocular sting.

„Nu pot intelege ce au avut cu el!?…“

Mama lui Silviu, Angela Schiopu, a aflat de tragedie in jurul orei 20.00. „Fratele meu, care locuieste in Bals, ne-a dat telefon. Noi ajunseseram la tara, la Brastavatu. Pe la ora opt, ne-a strigat cineva la poarta ca sa mearga unul din noi la telefon sa discute cu fratele meu. M-am dus eu… Cind l-am auzit «Angelico, du-te repede la Slatina, la spital, ca il dusera pe Silviu batut de cineva», am cazut jos! Nu imi venea sa cred!…“, povesteste aceasta.

De cind a fost internat, Silviu este intr-o continua stare de moleseala, de-abia reusind sa rosteasca cite un cuvint din cind in cind. O punga cu glucoza incearca sa-i asigure un minimum de „sanatate“ in corp. Doctorul Gheorghe Ciobanu s-a aratat optimist in legatura cu evolutia starii de sanatate a pacientului sau, dar isi pastreaza unele rezerve. „Deocamdata, am facut totul pentru el. Asteptam sa vedem cum se vor derula lucrurile“, a declarat dr. Ciobanu. La capatiiul patului lui Silviu, mama acestuia vegheaza asupra fiului ei din seara zilei de duminica. Nedormita, cu ochii umflati de lacrimi, Angelica Schiopu spune ca nu intelege cum de s-a putut intimpla asa ceva. Ea spune ca, din ce a inteles din declaratiile prietenilor care se aflau cu Silviu in momentul incidentului, se pare ca vinovat ar fi un baiat pe care sotul ei, Marian Schiopu, sef de post al comunei Pirscoveni de aproape patru ani, l-ar fi anchetat in vara anului trecut pentru implicarea intr-un incident asemanator, petrecut insa in comuna. Acesta ar fi vrut acum sa se razbune pentru zilele in care ar fi avut de-a face cu tatal lui Silviu. Recalcitrantul baiat are 14 ani si este cunoscut in comuna, dar nu numai, ca fiind un copil-problema.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS