15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSase elevi au vrut sa se razbune pe diriga punindu-i cantarida pe covrigi

Sase elevi au vrut sa se razbune pe diriga punindu-i cantarida pe covrigi

Sase elevi cu virste cuprinse intre 13 si 14 ani au fost surprinsi in dupa-amiaza de 23 ianuarie in timp ce cumparau cantarida (un afrodisiac puternic folosit in medicina veterinara) pe care intentionau sa o presare pe covrigii lasati pe catedra de aspra lor diriginta.

Lucratorii Politiei municipiului Tirgu Jiu au fost sesizati telefonic miercuri dupa-amiaza ca in incinta Scolii generale „Sfintul Nicolae“ niste elevi comercializeaza droguri. Sositi la fata locului, politistii au surprins sase elevi care tocmai plateau 150.000 de lei unei eleve de la Colegiul „Ecaterina Teodoroiu“ pentru niste pliculete cu cantarida. Copiii le-au declarat politistilor ca diriga lor era deosebit de severa si s-au gindit s-o pedepseasca pudrindu-i covrigii pe care-i lasa in pauza pe catedra cu respectivul afrodisiac. „Planurile noastre au esuat deoarece tocilarii clasei ne-au turnat. Ne-am gindit ca, daca diriga noastra se excita tare, nu ne mai da note atit de mici. Alexandra R., colega noastra care ne-a promis ca ne ajuta, a invatat tot la noi la scoala si acum este in clasa a IX-a la Colegiul «Ecaterina Teodoroiu». Si ea a avut-o diriga pe profesoara noastra, Maria Popescu, si a crezut ca, daca ne ajuta, profa o sa se invete minte si nu o sa ne mai dea note atit de mici“, le-a declarat politistilor Andreea N., o adolescenta de 13 ani.

Politistii gorjeni au trimis „drogul“ la analiza, la laborator, unde s-a constatat ca elevii cumparasera un amestec de calciu si magneziu, nicidecum cantarida pe care intentionau sa i-o administreze dirigintei. Copiii au declarat ca au pus ban pe ban si au strins 500.000 de lei pentru a putea fugi in Italia in cazul in care ar fi fost deconspirati. Ei nu au luat in calcul si faptul ca vor fi prinsi in flagrant.

Nicolae Badea, directorul Scolii generale „Sfintul Nicolae“ din Tirgu Jiu, a refuzat sa comenteze incidentul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS