14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPresedintele a participat la manifestarile de la Iasi dedicate Unirii de la 1859

Presedintele a participat la manifestarile de la Iasi dedicate Unirii de la 1859

Presedintele Ion Iliescu a participat ieri la manifestarile organizate in Iasi cu ocazia aniversarii Unirii Principatelor Romane de la 1859. Presedintele Iliescu, presedintele Camerei Deputatilor, Valer Dorneanu, reprezentantii Prefecturii si Primariei Iasi, ai serviciilor speciale, ai PSD, PD, PNL, PUR si PRM au depus coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza.

Presedintele Iliescu, ambasadorul SUA in Romania, Michael Guest, si ceilalti oficiali prezenti la ceremonie s-au prins apoi in hora. Michael Guest a marturisit la final ca a fost pentru prima data cind a jucat in hora, dar ca i-a placut. Seful statului roman si ambasadorul SUA s-au deplasat la Mitropolia Moldovei si Bucovinei, unde presedintele Iliescu a dezvelit placa memoriala in amintirea lui Mihai Viteazul, care va fi aplicata pe zidul exterior al altarului. IPS Daniel, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, i-a oferit presedintelui Iliescu o icoana cu Sfintul Ioan Teologul si medalia jubiliara dedicata implinirii a 360 de ani de cind au fost aduse moastele Sfintei Parascheva la Iasi si a 600 de ani de la recunoasterea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Ion Iliescu spune ca nu este preocupat de imaginea sa

Presedintele Ion Iliescu a afirmat ieri la Iasi, ca nu este fotogenic si nici telegenic, motiv pentru care sotia sa l-a sfatuit sa-si distruga toate fotografiile. El a precizat ca oamenii pe care ii intilneste in timpul vizitelor in tara ii spun ca arata mai bine „in natura“ decit la televizor. Presedintele a marturisit ca, oricum, nu-l preocupa imaginea sa, desi „altii fac adevarate maladii“ pentru imaginea lor. Seful statului a facut aceste marturisiri dupa ce a primit un tablou care-l infatiseaza, de la primarul Iasiului, Constantin Simirad.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS