19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMinisterul de Interne vrea sa mentina numarul posturilor de secretar de stat

Ministerul de Interne vrea sa mentina numarul posturilor de secretar de stat

Ministerul de Interne va mentine numarul posturilor de secretar de stat, pentru ca este nevoie de toate cele patru existente in prezent, a declarat ieri intr-o conferinta de presa, ministrul de interne Ioan Rus. „Am cerut guvernului si primului ministru ca Ministerului de Interne sa nu i se reduca posturile de secretar de stat. Apreciez ca toate cele patru posturi – cel de secretar de stat pentru relatia cu parlamentul, de secretar de stat insarcinat cu probleme de logistica, secretar de stat pentru relatii internationale si cel de prim-adjunct al ministrului- trebuie sa existe in continuare“.

„Nu am nemultumiri in legatura cu persoanele care ocupa aceste posturi“, a spus ministrul de interne, precizind ca toti cei patru secretari de stat (respectiv generalul Zaharia Toma, generalul Nicolae Berechet, generalul Pavel Abraham ca si Alexandru Farcas) vor ramine in functii in continuare. Referindu-se la functia de prim-adjunct al ministului de interne, Ioan Rus a precizat ca Ministerul de Interne are nevoie de generalul Zaharia Toma, pentru ca este nevoie de un politist care sa gestioneze problemele ministerului. Ministrul a adaugat ca procurorii militari verifica acuzatiile aduse generalului Toma in legatura cu afacerea Sintofarm.

Potrivit premierului Adrian Nastase, guvernul a decis, in cadrul reuniunii de marti de la Snagov, sa reduca numarul secretarilor de stat din ministere, urmind ca, pina la sfirsitul acestei luni, prin discutii cu fiecare ministru in parte, sa fie stabilita noua configurare a departamentelor ministeriale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS