25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAutoturisme confiscate dupa ce au fost introduse ilegal in Romania

Autoturisme confiscate dupa ce au fost introduse ilegal in Romania

Politistii de la Crima Organizata au identificat cinci autoturisme de lux, inmatriculate deja in Romania si care au fost aduse prin filiera descoperita in apropierea Craciunului, la Vama Portile de Fier I-Mehedinti. Trei autoturisme Mercedes, un autoturism Alfa Romeo si un BMW, valorind citeva sute de mii de dolari, furate din Occident si introduse ilegal in Romania, au fost confiscate de la proprietarii din tara si sint parcate in curtea IJP Mehedinti. Potrivit politistilor, unul dintre autoturismele Mercedes C 220, cu o valoare de catalog de peste 100.000 de dolari, ar fi fost ridicat din curtea fotbalistului dinamovist Adrian Mihalcea, care l-ar fi achizitionat cu aproximativ 20.000 de dolari.

Capii din Romania ai retelei de trafic cu autoturisme de lux au cazut in plasa politistilor de la Crima Organizata, in noaptea de 22 spre 23 decembrie. Au fost atunci depistati Bogdan Emanuel Paraschiv, de 26 de ani, din Bucuresti, fara ocupatie, si Ionut Vesefrid, de 46 de ani, cu domiciliul in Tel Aviv (Israel), dar cu resedinta in Bucuresti. Cei doi intentionau sa introduca in tara un autoturism Mercedes C 220, inmatriculat in Germania, in noiembrie 2001. In aceeasi noapte au mai fost prinsi Mantio Coscarella, de 44 de ani, din Cosenza – Italia, avind resedinta in Bucuresti, si Patrick Felice, de 27 de ani, din Mons – Belgia. Coscarella intentiona si el sa introduca in Romania un autoturism Mercedes C 220, fabricat si inmatriculat in 2001. „Colegul“ sau, Patrick Felice, incerca sa treaca prin vama cu un autoturism Opel Vectra, inmatriculat in Roma – Italia, in anul 2001. Din reteaua de traficanti au mai fost prinsi Sorin Mihaila, de 25 de ani, Florin Dulgheru, de 22 de ani, si Silviu Stefan, de 26 de ani, toti din Bucuresti, fara ocupatie. Cele trei autoturisme, ca si cele cinci identificate recent de politisti, au fost inchiriate de la firme din Germania si Italia, in numele cetateanului spaniol Marius-Liviu Stefan, de 46 de ani, cu domiciliul in Plaza de la Floras, Leganes – Spania. Dupa inchiriere, traficantii au intocmit documente false in baza carora autoturismele au fost aduse in Romania pe ruta Germania-Austria-Italia-Grecia-Macedonia-Iugoslavia, urmind sa fie valorificate cu 20.000 – 40.000 de dolari.

Autoturismele vor ramine in curtea IJP Mehedinti pina la gasirea proprietarilor

Din declaratiile date politistilor, Mario Coscarella a introdus in Romania, in ultimele cinci luni, prin acelasi mod de operare, doua autoturisme BMW, doua autoturisme Mercedes, un autoturism Audi si un autoturism Jeep. Bogdan-Emanuel Paraschiv si cetateanul romano-israelian Ionut Vesfrid au introdus in tara, in ultimele sapte luni, sapte autoturisme Mercedes. Filiera anihilata de Craciun era alcatuita numai din transportatori care primeau pentru fiecare autoturism adus in Romania aproximativ 1.000 de dolari. In prezent, in curtea Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti sint trei autoturisme Mercedes, din care doua sint inmatriculate in Romania, un autoturism Alfa Romeo, cu numere de Bucuresti, si un BMW, inmatriculat in judetul Satu Mare. Potrivit unor surse din politia mehedinteana, unul dintre autoturismele Mercedes ar fi fost cumparat de fotbalistul Adrian Mihalcea, cu aproximativ 20.000 de dolari. El a fost insa confiscat si va fi pastrat, ca si celelalte patru masini, pina la gasirea proprietarului real. Cercetarile ofiterilor de la Crima Organizata continua pentru depistarea si confiscarea tuturor autoturismelor de lux, furate si aduse din strainatate in Romania. Ei trebuie sa-i depisteze si pe cei care au inlocuit seriile originale de sasiu cu altele noi, dar si pe cei care au realizat acte false de provenienta a autoturismelor, pe baza carora masinile au fost inmatriculate in tara. Ofiterii de la BCCOA Craiova au refuzat insa sa ofere amanunte legate de stadiul cercetarilor, pina la finalizarea dosarului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS