17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitistii din Olt si-au luat dispozitiv de detectare a numerelor care apeleaza 955

Politistii din Olt si-au luat dispozitiv de detectare a numerelor care apeleaza 955

Va recunoasteti numarul de telefon?
094 404 229, 093 922 161, 090 768 581, 091 170 250, 090 425 186, 094 109 466, 091 524 723, 090 815 056.
Probabil ca va aduceti aminte cit de bine v-ati distrat in urma cu citeva zile sunind la 955. Daca sinteti posesorul unuia dintre aceste numere … ati incurcat-o. Politia a inceput o ancheta pentru depistarea persoanelor care au apelat gresit sau intentionat in scopuri „neortodoxe“ numarul gratuit al politiei. Asa ca, fiti pe faza! In curind s-ar putea sa va vedeti si numele in ziar…

Numarul gratuit al politiei 955 este apelat de olteni mai ceva ca liniile erotice sau de teleshopping. Si nu pentru ca ar oferi senzatii mai tari sau produse mai de calitate, ci pentru simplul motiv ca este gratuit… „Si in definitiv… cine si ce poate sa-ti faca!?“, se gindeste romanul. Politistii din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Olt spun ca 80% dintre telefoanele primite la acest numar pus la dispozitie populatiei sint glume proaste, injuraturi, amenintari, probe de telefonie sau chicoteli ale unor copii plictisiti de papusi si masinute. Dispecerii au ajuns insa la exasperare pentru ca stau numai cu mina pe receptor. Cele opt numere de telefon facute publice acum fac parte din categoria celor de pe care s-a sunat in mod obsesiv si reprezinta doar o mostra din sutele de apeluri care au inrosit degeaba firul politiei numai in ultimele trei zile. „S-au inregistrat foarte multe telefoane anonime care nu au scopul pe care ar trebui sa-l aiba. Foarte multe persoane formeaza numarul gratuit al politiei pentru ca si-au cumparat un telefon nou si vor sa-i faca o proba sau ne confunda cu departamentul de informatii al firmei de telefonie mobila. Altii insa suna sa ne injure sau sa faca diverse amenintari“, a spus purtatorul de cuvint al IJP Olt, mr. Florin Niculescu. In consecinta, politistii olteni si-a luat in urma cu aproape doua saptamini un dispozitiv pentru detectarea numerelor care apeleaza 955. Acesta a adaugat ca se vor face verificari pentru descoperirea celor care au sunat numai pentru a le da batai de cap dispecerilor si se vor lua masurile de rigoare, stiut fiind faptul ca legislatia prevede pedepse cu inchisoarea de la un an la cinci ani pentru comunicarea de informatii false.

Pentru operativitate, telefonul pe care se raspunde efectiv a fost transferat de la centrala la dispecerat. „In urma cu doua luni a fost mutat la dispecerat deoarece centralista nu stia catre cine sa directioneze apelurile si cum sa-i ajute pe oameni. In plus, s-a constatat ca multe cadre ale politiei sunau de pe mobile la 955 si vorbeau astfel gratuit la diverse interioare, tinind linia ocupata. Asa, dispecerii preiau apelurile si actioneaza imediat“, a precizat maiorul Niculescu.

Cei care au nevoie sa apeleze politia in cazuri de urgenta trebuie sa stie ca pot suna si la numarul 049/432 153, numar de telefonie fixa taxabil dupa tarifele Romtelecom.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS