12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn roman a luat ostatic un politist din New York si s-a predat dupa trei ore

Un roman a luat ostatic un politist din New York si s-a predat dupa trei ore

Un barbat care fusese expulzat, in anii ’80, din Statele Unite in Romania, a luat marti ca ostatic un detectiv, chiar in incinta unei sectii de politie din New York, predindu-se la trei ore dupa declansarea incidentului, relateaza publicatia on-line Newsday. Adrian Leibovici, de aproximativ 40 de ani, a fost adus, marti, la o sectie de politie din New York, fiind ridicat, aproape de miezul noptii, de detectivi de politie de la casa sa din Queens, pentru a fi interogat in legatura cu o acuzatie de hartuire care o implica si pe prietena sa. In timp ce detectivul care il interoga s-a ridicat pentru a-i aduce un pahar cu apa, Leibovici a insfacat revolverul calibrul 38 de pe masa si l-a lovit in cap pe politist, a declarat purtatorul de cuvint al politiei, Ralph Carone, citat de publicatia Post Star. Ceilalti ofiteri din sectii au putut vedea incidentul prin geam. Politistul nu a fost ranit grav, dar Leibovici l-a luat ostatic, tinind in permanenta pistolul la capul sau. La fata locului, sub privirile celorlalti politisti, au venit negociatori specializati, iar cladirea in care se afla sectia de politie a fost inconjurata de citeva zeci de membri ai fortelor speciale de politie.

Din cinci in cinci minute, Leibovici ii cerea ostaticului sa le spuna colegilor sai ca totul este in regula. La un moment dat, atacatorul a cerut sa vorbeasca cu un reporter de televiziune. Politia a decis sa-l trimita in acest rol pe adjunctul purtatorului de cuvint al NYPD, Michael O’Looney, recent numit in acest post dupa ce lucrase ca reporter de televiziune. O’Looney a spus ca Leibovici era suparat din cauza unei batalii duse cu sotia sa pentru custodia fiicei. „Pur si simplu a dorit sa-mi spuna povestea lui. Credea ca, daca putea spune cuiva tot ce i s-a intimplat, o parte din problemele lui vor disparea“, a declarat O’Looney. El si seful echipei de negociatori au vorbit cu Leibovici trei ore, printr-o usa inchisa. Leibovici le-a cerut politistilor sa mearga la el acasa si sa-i aduca mai multe documente care ar fi probat dreptul sau de custodie asupra fiicei.

Mai multe note au fost aduse la sectia de politie, iar Leibovici l-a facut pe O’Looney sa citeasca o parte dintre ele, dupa care ii punea intrebari pentru a vedea daca le-a urmarit cu atentie. In final, dupa mai bine de trei ore, Leibovici, care, la un moment dat, a pretins ca este soldat israelian, i-a dat arma lui Michael Ahearn, detectivul pe care il tinuse ostatic. Leibovici a lasat arma jos in jurul orei 3.30 dimineata. Potrivit unor surse din politia americana, barbatul mai fusese arestat de doua ori. El a fost inchis pentru un an, intr-un caz de violenta familiala petrecut in 1983, in Colorado.

In 1984, dupa ce a iesit din inchisoare, a fost din nou arestat pentru posesie ilegala de arma, fiind expulzat in Romania. Atacatorul se afla, in prezent, in custodia politiei, nesolicitind inca un avocat. Detectivul care fusese luat ostatic a fost transportat la spital pentru citeva analize de rutina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS