8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Stiri diverse

155 de dosare nesolutionate

20.798 de dosare au fost inregistrate la IJP Gorj, in anul 2001, insa la 1.896 de infractiuni nu se cunostea autorul. Pe parcursul anului trecut au fost solutionate 1.641 de dosare, iar alte 3.053 au ramas in lucru din 2001 si din anii anteriori. 155 de dosare nu au putut fi rezolvate, din cele pe 2001, dar mergind pe pistele pe care le au, politistii gorjeni spera sa le dea de cap si cazurilor mai complicate care au mai ramas.

(M.D.)

Trei eleve intoxicate cu monoxid de carbon

Trei eleve de la Scoala generala din localitatea Curpeni – Gorj au fost transportate la Spitalul Judetean din Tirgu Jiu, dupa ce fusesera intoxicate cu monoxid de carbon. Ileana Ficea, Paraschiva Bogdan si Alexandra Tereanca, fiecare avind virsta de 15 ani, plecasera de dimineata la scoala, dar nu au putut sta la ore. In urma unei scurgeri de gaze de la soba, elevelor li s-a facut rau, fiind duse la spital. Angajatii de la gaze s-au deplasat la fata

locului pentru a verifica instalatiile. Directorul scolii din localitatea Curpeni, Petre Dudau, a spus: „Deocamdata nu ne putem pronunta, pentru ca in clasa respectiva se aflau 14 elevi si doar cu cele trei fete am avut probleme. Ceilalti si-au continuat activitatea normal.“ Dupa ce au primit primul ajutor, starea tinerelor s-a imbunatatit, acestea raminind insa sub observatia medicilor.

(M.D.)

Un tinar din Dabuleni a incercat sa se sinucida

Adrian Balalau, de 22 de ani, din Dabuleni, a incercat sa se omoare ieri – dimineata. El a fost gasit atirnind in streang, de un var, si a fost salvat. Tinarul a fost transportat de urgenta la Spitalul Clinic nr. 1 Craiova. Politistii au inceput o ancheta pentru a stabili motivul pentru care Adrian Balalau a incercat sa-si ia viata.

(R.G.)

Doua tentative de suicid

Pe 15 ianuarie, in municipiul Tirgu Jiu au avut loc doua tentative de sinucidere. Acestea s-au produs la intervale de citeva ore. Sidonia Istrate, de 34 de ani, a luat mai multe pastile de fenobarbital. In prezent, situatia femeii este stabila. In aceeasi zi, I.S., de 15 ani, eleva, a incercat sa se sinucida tot cu medicamente.

(A.M.)

Un cioban a fost gasit inghetat pe cimp

Ilie Virtosu, de 60 de ani, cioban din Negoi, a fost gasit inghetat pe cimp in dupa-amiaza de marti, 15 ianuarie. Barbatul a fost descoperit cazut in zapada de un consatean si dus acasa. Din cauza starii avansate de hiportemie, Ilie Virtosu nu a mai putut fi salvat.

(R.G.)

In doua zile, soferii au primit 491 de amenzi

In ultimele doua zile, cadrele Politiei Rutiere Gorj au aplicat 491 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 307.000.000 de lei. 42 de gorjeni au ramas fara permis de conducere, iar noua dintre acestia consumasera bauturi alcoolice inainte de a se urca la volan. Cu ajutorul aparatului radar au fost inregistrate 80 de cazuri de depasire a vitezei legale. Au fost depistate patru infractiuni la regimul circulatiei. Iancu Chitibura, din judetul Dolj, conducea un autoturism Audi A 4, cu numarul de inmatriculare falsificat. Celui in cauza i s-a intocmit dosar penal.

(M.D.)

Administrator sanctionat pentru mizerie

Viorel Anuta, administrator la Asociatia de locatari numarul 51 din Tirgu Jiu, a fost amendat de catre primarie, pentru mizeria care a fost gasita la blocurile pe care le are in raspundere. Pentru gunoiul pe care a uitat sa il stringa, administratorul trebuie sa scoata din buzunar 1.000.000 de lei, fiind amendat ca persoana fizica si nu ca persoana juridica. Echipe mixte formate din reprezentanti ai politiei si ai primariei vor continua raidurile prin cartiere si pe strazile din municipiu, in cautarea celor care arunca hirtii pe jos.

(E.M.)

Sistemul de alimentare cu apa modernizat

Primaria Slatina va continua si in acest an derularea proiectelor care vizeaza reabilitarea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa a orasului. In prezent, se desfasoara un program semnat cu Guvernul Austriei, in suma de 500.000 de dolari si continua un proiect incheiat cu Guvernul Germaniei, care a acordat un credit in valoare de 277.500 de euro pentru optimizarea furnizarii apei potabile in Slatina. In acest an vor fi finalizate lucrarile de investitii pentru dotarea cu centrale termice pe gaze a tuturor unitatilor de invatamint din localitate, precum si a gradinitelor situate la parterul blocurilor. Apa calda insa se lasa asteptata la robinetele slatinenilor.

(M.M)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS