15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPodul de la Calafat, avizat de cei de la mediu

Podul de la Calafat, avizat de cei de la mediu

Reprezentanti ai autoritatilor bulgare si romanesti au analizat ieri, la Calafat, impactul pe care l-ar putea avea asupra mediului viitorul pod intre Calafat si Vidin.

Participantii, directori din Ministerul Transporturilor, Lucrarilor Publice, din ANL, CFR, Directia Apelor din Romania si din cadrul Inspectoratului de Protectie a Mediului, oficialitati din Vidin si regiunea Montane din Bulgaria au ajuns la concluzia ca viitorul pod nu va afecta grav mediul ambiant.

Podul, care va fi realizat in amonte de Calafat, in zona km 796 al Dunarii, va avea o lungime de doi kilometri si pe el se va desfasura o circulatie mixta, feroviara si cu sosea dubla.

Specialistii bulgari si romani au aratat ca podul va ocoli orasele Vidin si Calafat si se va evita poluarea fonica si pentru ca, pe calea ferata tractiunea va fi electrica, iar pe sosea vor circula numai autoturisme care vor avea obligatia de a respecta normele europene, astfel neexistind riscul sa fie poluate cele doua localitati.

Specialistii au mai spus ca nici etapa de constructie, care va debuta anul viitor, nu va afecta Vidinul si Calafatul, intrucit vor fi amenajate noi puncte ecologice de depozitare a deseurilor.

S-a mai aratat, de asemenea, ca in amplasamentul propus nu traiesc specii rare ale faunei sau florei, care sa fie distruse de constructie.

Podul, care este finantat de UE, face parte dintr-un program comun care sprijina integrarea europeana a celor doua state.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS