17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjJocurile de noroc American Poker pot aduce si mare ghinion

Jocurile de noroc American Poker pot aduce si mare ghinion

Garda Financiara Gorj, impreuna cu organele de politie si sub coordonarea Parchetului Judetean Gorj, a realizat o ampla actiune de control si perchezitie la punctele de lucru ale SC ROBPET SRL Tirgu Jiu, apartinind Petre Stancioi, urmarindu-se legalitatea activitatilor desfasurate – alimentatie publica, baruri de noapte si exploatarea jocurilor de noroc.

In urma verificarilor, s-a constatat ca Petre Stancioi exploata 42 de aparate electronice cu cistiguri tip American Pocker, amplasate in diverse baruri de pe raza judetului, fara a poseda licente emise de directia de specialitate din Ministerul Finantelor Publice. Au fost interceptate si perchezitionate doua persoane care actionau in numele lui Petre Stancioi, la care s-au gasit cheile aparatelor de joc si 20.029.000 de lei.

Din documentele gasite asupra celor doua persoane, respectiv Constantin Renato Radoi si Ion Sarcina, rezulta ca numai in doua zile s-au incasat ilicit 226.506.000 de lei, din care partea care i s-a cuvenit lui Petre Stancioi este de 113.253.000 de lei, diferenta raminind la detinatorii spatiilor unde erau amplasate jocurile.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin savirsirea infractiunii de exploatare a jocurilor de noroc fara licenta este de 701.190.000 de lei, reprezentind taxe de licentiere, precum si impozitul necalculat si nevirat la cele 226.506.000 de lei incasate ilicit si care nu au fost evidentiate in contabilitatea firmei.

S-a procedat la identificarea societatilor unde erau amplasate jocurile de noroc, confiscindu-se cele 42 de aparate de joc. Actiunea de control a continuat la societatile unde erau exploatate jocurile de noroc.

Pentru folosirea aparatelor de jocuri de noroc fara licenta, precum si pentru neinregistrarea veniturilor provenind din chiria incasata pentru amplasarea jocurilor sau neinregistrarea sumelor jucate la aparatele de joc, comisarii Garzii Financiare au intocmit opt sesizari penale in vederea continuarii cercetarilor si pentru stabilirea persoanelor vinovate pentru prejudiciul de aproximativ 800 de milioane de lei adus bugetului de stat.

La actiunea de control au fost identificate si confiscate de la barul de noapte CLUB FTE, patronat de Petre Stancioi, tigari de contrabanda, netimbrate, in valoare de peste 20 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS