25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Pina la proba contrarie, in Dolj nu exista corupti“

„Pina la proba contrarie, in Dolj nu exista corupti“

Comisia Judeteana Anticoruptie (CJA) Dolj se va intruni pina la sfirsitul lunii ianuarie. Prefectul de Dolj, Cornel Mondea, seful Comisiei Anticoruptie, spune ca, deocamdata, comisia este in stadiul de stringere de informatii despre eventualele acte de coruptie ale reprezentantilor administratiei publice: „Am cerut primarilor sa verifice daca viceprimarii, consilierii municipali, judeteni si comunali si-au depus declaratiile de avere. Am mai cerut un raport despre corectitudinea licitatiilor organizate de primarii si despre societatile care au contracte in derulare cu primariile sau regiile din subordinea acestora, pentru a vedea daca exista consilieri care au relatii de afaceri cu societatile respective.“

Tot inainte de intrunirea Comisiei Judetene Anticoruptie, prefectul a mai cerut sa se verifice toate privatizarile facute de APAPS, precum si societatile care au datorii mari catre bugetul de stat: „Chiar daca nu se incadreaza in sistemul clasic de coruptie, si neachitarea obligatiilor bugetare poate fi un subterfugiu“.

Prefectul Cornel Mondea a precizat ca nu are nici un indiciu ca in administratia publica din Dolj ar exista persoane corupte: „Nu avem semnale ca ar exista asa ceva. Ramine de vazut ce vor scoate la iveala rapoartele pe care le-am cerut. In Dolj, pina la proba contrarie, putem spune ca nu avem corupti“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS