14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjColonelul Constantin Codita zicea ca politia nu are bani sa urmareasca mafiotii prin toata tara

Colonelul Constantin Codita zicea ca politia nu are bani sa urmareasca mafiotii prin toata tara

Presedintele PSD Gorj, Nicolae Mischie, fost sef al Comisiei judetene de lupta impotriva coruptiei in perioada guvernarii trecute, a declarat ca 12 dosare intocmite inca de atunci nu au fost solutionate nici pina in prezent. Abuzurile consemnate in dosare au fost savirsite de oameni politici, care aveau functii importante la nivelul judetului. Fraudele acestora se ridica la peste 14 miliarde de lei. „Aceste dosare trebuie elucidate. Daca nu se actioneaza asa, nu are rost sa mai insistam. Colonelul Constantin Codita, care conducea la vremea respectiva politia gorjeana, s-a eschivat, la fel ca altii, in a depista retelele de droguri. El a motivat ca politia nu avea bani pentru a urmari mafiotii prin toata tara. Acum, sper ca sefii institutiilor de control sa-si faca datoria. Astept ca Grupul Operativ de prevenire a criminalitatii sa scoata la iveala balenele si bibanii, nu plevusca. Trebuie cunoscuti, cercetati si pedepsiti aceia care s-au infruptat din banii publici si care au furat de la oamenii de rind“, a spus Nicolae Mischie.

Presedintele PSD Gorj nu a dorit sa deconspire numele celor incriminati, lasind acest lucru in seama conducerii politiei si Parchetelor. Actualul comandant al Inspectoratului Judetean de Politie Gorj, Constantin Nicolescu, spune ca se va intocmi un bilant al activitatii politistilor, in luna februarie, care va fi inaintat autoritatilor locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS