5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAbdul Razzak Saadi din Craiova a inselat cu 1,88 miliarde de lei o firma din Oradea

Abdul Razzak Saadi din Craiova a inselat cu 1,88 miliarde de lei o firma din Oradea

• El a fost arestat pentru savirsirea infractiunii de inselaciune • Abdul Razzak Saadi a „vindut“ firmei INTER OIL 8.000 de tone de seminte de floarea-soarelui • Dupa ce a incasat banii, a uitat insa sa mai trimita marfa

Abdul Razzak Saadi, de 43 de ani, cetatean sirian cu domiciliul in Craiova, a fost arestat luni, 14 ianuarie, pentru ca a inselat o firma oradeana cu 1,88 miliarde de lei. In 1999, acestal, administrator la SC FARHA IMPEX SRL, a incheiat un contract cu firma INTER OIL din Oradea, careia se angaja sa-i vinda 8.000 de tone de seminte de floarea-soarelui. „Abdul Razzak Saadi a prezentat in acest sens un certificat de depozit incheiat cu SC COMCEREAL Olt din care rezulta ca are in custodie, la fostul IAS Radomiresti si la baza Mihaesti, cantitatea respectiva de seminte. Administratorul firmei FARHA IMPEX a primit banii, dar nu a mai livrat marfa. Cele 1,8 miliarde de lei le-a folosit pentru a-si plati creditele la banca si pentru a achita alte datorii“, a spus lt. col. Ilie Vilau, seful Serviciului Politiei Economico-Financiare Dolj.

Abdul Saadi risca sa stea intre trei si zece ani dupa gratii

Conducerea firmei INTER OIL a incercat in mai multe rinduri sa intre in posesia celor 8.000 de tone de seminte de floarea-soarelui, dar in zadar. Pina la urma, a fost sesizata politia si impotriva lui Abdul Razzak Saadi a inceput urmarirea penala. „Cetateanul sirian a fost introdus in arestul IJP Dolj in baza mandatului de arestare preventiva pentru 30 de zile emis de Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova. El este acuzat de savirsirea infractiunii de inselaciune, pedeapsa prevazuta pentru astfel de fapte fiind de trei si zece ani de inchisoare. O parte din paguba de 1,88 miliarde de lei a fost recuperata, iar cercetarile continua“, a precizat seful Serviciului Politiei Economico-Financiare Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS