Acasă Local Gorj Societati comerciale gorjene inchise temporar

Societati comerciale gorjene inchise temporar

-

Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului Gorj a desfasurat anul trecut actiuni de control la peste 1.200 de agenti economici, 166 dintre acestia fiind producatori particulari. Majoritatea sesizarilor au fost primite telefonic, 133 fiind reclamatii scrise. De asemenea, 84 de actiuni s-au desfasurat in colaborare cu Politia Economica, Garda Financiara, Directia de Sanatate Publica, Directia Sanitar-Veterinara si Corpul de control al prefectului. Cele mai multe abateri s-au constatat la produsele indigene, valoarea acestora depasind 3,1 miliarde, marfurile oprite de la comercializare insumind 163 de milioane. 95% din produsele scoase de la comercializare au fost alimente. Valoarea produselor din import, preponderent marfuri industriale, care nu au corespuns din punct de vedere al normelor de calitate, a depasit suma de un miliard de lei. Au fost date amenzi de peste 800.000.000 de lei, fiind inchise temporar 56 de unitati. Seful Oficiului pentru Protectia Consumatorului, Ion Tudor, a spus: „Avem de infruntat o serie de piedici cind inchidem aceste unitati. Prima ar fi Justitia. Daca noi inchidem temporar o societate cu nereguli, in instanta, patronul respectiv ne da in judecata si, dupa ce acesta cistiga procesul, judecatorul ii da dreptul sa isi redeschida magazinul. O alta problema ar fi aceea a firmelor care comercializeaza in acelasi spatiu mai multe feluri de produse atit alimentare, cit si industriale. Am avut cazuri cind noi am dispus inchiderea unitatii pentru vinzarea de produse alimentare necorespunzatoare, iar patronul, dupa ce a scos de la vinzare produsele respective, a ramas numai cu cele industriale. In acest fel, magazinul a putut functiona in continuare“. In ceea ce priveste acordarea amenzilor marite, Ion Tudor a afirmat ca pina in prezent nu s-a dat nici o amenda de 100.000.000 de lei, precizind ca amenzile au fost mici, pentru ca agentii economici sa aiba posibilitatea sa le plateasca.

ȘTIRI VIDEO GdS

Doi tineri au fost găsiți morți într-o mașină, în Bacău

Un tânăr de 19 ani şi iubita lui de 16 ani, au fost găsiţi morţi în dimineaţa zilei de luni, într-o maşină parcată pe o stradă din comuna Secuieni, judeţul Bacău.

Warner Bros a anunțat când va apărea „The Matrix 4“

Cel de-al patrulea film din seria cinematografică „The Matrix“ şi lungmetrajul „The Flash“ vor fi lansate pe marile ecrane în 2021 respectiv...