Acasă Local Impingatorul iugoslav Carlovac risca sa polueze Dunarea

Impingatorul iugoslav Carlovac risca sa polueze Dunarea

-

Capitania Drobeta Turnu Severin a fost informata simbata, de catre reprezentantii Capitaniei Calafat, ca in zona kilometrului fluvial 784, impingatorul iugoslav Carlovac a esuat pe mal. Nava are in convoi patru barje, incarcate cu 5.000 de tone de motorina, iar armatorul vaselor solicita un remorcher pentru dezesuarea barjelor.

In Portul Calafat nu exista insa nici un remorcher, existind astfel pericolul ca Dunarea sa fie poluata cu mari cantitati de produs petrolier. Echipajul convoiului Carlovac este alcatuit din sase marinari, iar autoritatile romane cauta solutii pentru salvarea situatiei. In acelasi timp, la Portile de Fier II sint imobilizate in continuare intre sloiuri 13 barje si doua nave. Presiunea creata astfel, care poate sa distruga navele, a impins sloiurile pe soseaua din apropierea fluviului. La Moldova Veche, daca nu ar fi fost aduse la mal cu ajutorul unei macarale de mare tonaj doua pontoane si o salupa apartinind capitaniei, ar fi putut fi strivite de sloiurile de gheata. Slepurile remorcherului Giurgiu 13 au trecut pe sub picioarele podului de la Moldova Veche, plutind in deriva spre colonia Pescari.

In zona Eselnita – Mehedinti, doua barci in care se aflau sase persoane s-au deplasat simbata, la o distanta de aproximativ 300 de metri de malul romanesc, pentru a-si intinde plasele. Ei au ajuns insa cu bine la mal, desi podul de gheata din zona putea sa se rupa in orice moment si sa-i prinda pe temerarii pescari sub sloiuri. Capitania Drobeta Turnu Severin recomanda sa nu se iasa pe Dunare pina la topirea ghetii.

ȘTIRI VIDEO GdS

Doi tineri au fost găsiți morți într-o mașină, în Bacău

Un tânăr de 19 ani şi iubita lui de 16 ani, au fost găsiţi morţi în dimineaţa zilei de luni, într-o maşină parcată pe o stradă din comuna Secuieni, judeţul Bacău.

Warner Bros a anunțat când va apărea „The Matrix 4“

Cel de-al patrulea film din seria cinematografică „The Matrix“ şi lungmetrajul „The Flash“ vor fi lansate pe marile ecrane în 2021 respectiv...