9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDuminica - o zi neagra pe soselele din Olt

Duminica – o zi neagra pe soselele din Olt

Ziua de 13 ianuarie a fost in mod categoric una cu ghinion: cel putin zece autoturisme au fost implicate in accidente rutiere mai mult sau mai putin grave. Din fericire, nu s-a inregistrat nici un deces, iar persoanele ranite nu au ridicat probleme majore pentru medici. Cauza producerii accidentelor a fost neadaptarea vitezei la conditiile de drum, la aceasta adaugindu-se si conditiile meteo nefavorabile – ceata, polei.

Tinar de 22 de ani internat in spital

Pe o ceata deasa, pe soseaua ce leaga Balsul de Slatina, la iesirea din Padurea Sarului, o dubita de culoare alba marca Ford, cu numarul de inmatriculare PH-05-SRB, a intrat in autocisterna cu numarul de inmatriculare DJ-92-CTP, care tocmai incetinise viteza. Conform declaratiilor lt. col. Lucian Nitu, accidentul a avut loc din cauza vitezei prea mari cu care mergea soferul dubitei, avind in vedere ca drumul era acoperit de un strat subtire de gheata. In urma accidentului, soferul dubitei s-a ales cu rani usoare, dar pasagerul din dreapta, Ginsin Y., de 22 de ani, de origine turca, a fost transportat de urgenta la Spitalul Judetean din Slatina. Diagnosticul pus de medicii de la Sectia de reanimare a spitalului a fost traumatism cranio-cerebral acut deschis, contuzie cerebrala.

A intrat pe sens opus incercind sa ocoleasca un indicator rutier

Linga comuna Ganeasa, in preajma unui pod, un autoturism Dacia Nova, cu numarul de inmatriculare OT-62-LAZ, a intrat pe contrasens, incercind sa ocoleasca un indicator rutier asezat la doi-trei metri de intrarea pe pod. Soferul Daciei Nova, Constantin Lazar, de 44 de ani, din Slatina, se indrepta impreuna cu sotia sa catre Craiova, cind i-a aparut in fata un indicator auto chiar la intrarea pe un pod. Lazar spune ca a vrut sa ocoleasca indicatorul, dar, pentru ca nu a apreciat corect distanta si timpul de depasire, dar si pentru ca soseaua era extrem de alunecoasa din cauza poleiului, nu a mai avut suficient timp sa revina pe banda sa. Masina pe care o conducea a lovit un autoturism Dacia 1310 cu numarul de inmatriculare OT-07-GMS, condus de Mihai Sandu Covaci, de 24 de ani, din comuna Slatioara, care circula regulamentar din sens opus. Mihai S. Covaci a fost singura persoana ranita in urma acestui accident, el fiind dus la Spitalul Judetean Slatina cu rani superficiale. Masinile implicate in accident au fost serios avariate.

La celalalt capat al podului in cauza era stationat un Mercedes cu numarul de inmatriculare B-34-ERT, care era lovit in partea din fata. Cauza acestui accident a fost neadaptarea vitezei la conditiile de drum.

Soferii vinovati ai masinilor implicate in accidente au fost sanctionati contraventional

Lt. col. Lucian Nitu a spus ca ziua de duminica, a fost una cu adevarat ghinionista. Per total, cel putin zece masini au fost implicate in cele trei accidente rutiere care s-au produs pina la ora prinzului. Cei in cauza au fost sanctionati contraventional cu amenda intre 500.000 de lei si 800.000 de lei. Totodata, impotriva lor au fost luate si alte masuri de sanctionare, in functie de gravitatea cazului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS