14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZeci de jandarmi i-au obligat pe tigani sa returneze lemnele furate

Zeci de jandarmi i-au obligat pe tigani sa returneze lemnele furate

Ing. Paul Ionescu si tehn. Nicolae Trusca, ambii din cadrul Ocolului Silvic Filiasi, i-au surprins pe 6 ianuarie pe citiva tigani care isi incarcau cele sase carute cu lemne taiate ilegal din padurea Tintareni, la adapostul intunericului.

Nici silvicultorii si nici cei trei jandarmi care ii insoteau n-au reusit sa-i intimideze pe hoti, ba chiar au fost atacati de ei, reusind cu greu sa scape fara a fi agresati. Fapta n-a fost trecuta insa cu vederea.

Actiune in forta la hoti acasa

Doua zile mai tirziu, silvicultorii au organizat o razie de proportii in comuna Tintareni. De aceasta data au fost mai multi, peste 20, si nu singuri, ci insotiti de vreo 60 de jandarmi, condusi de col. Vergil Lazar, seful Comandamentului Judetean de Jandarmi Dolj.

S-au mai aflat prin zona si citiva politisti gorjeni, care n-au facut insa decit figuratie, evitind sa ajute la derularea actiunii. Observind derularea de forte, tiganii din zona s-au comportat ca niste mielusei, scotind imediat la iveala lemnele furate din padure. Le-au urmat exemplul inclusiv cei care cumparasera lemne de la hoti, nevoiti fiind acum sa le returneze reprezentantilor Directiei Silvice. Astfel, oamenii legii au adunat aproape 30 mc de lemne si le-au transportat la sediul ocolului.

„Zona Tintareni este vizata deseori de hoti, astfel ca vom continua controalele in padurile din apropiere. Tinem sa-i atentionam pe oameni ca nu trebuie sa achizitioneze lemne decit de la ocoalele silvice sau de la firme autorizate, care trebuie sa le elibereze documentele legale privind masa lemnoasa cumparata. Altfel, pot pati precum unii localnici din Tintareni, care au ramas si fara banii dati pe lemne unor necunoscuti, si fara lemnele de foc cumparate, ba chiar si cu o amenda contraventionala usturatoare“, a precizat ing. Minel Nicola, din cadrul Directiei Silvice Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS