19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLa Uzina Mecanica Sadu, s-a tras si... ultimul cartus

La Uzina Mecanica Sadu, s-a tras si… ultimul cartus

Prima masura care se va lua de catre autoritatile gorjene, pentru reorganizarea Uzinei Mecanice Sadu, este incetarea platilor pentru personalul aflat in somaj tehnic, incepind cu 15 februarie. In ceea ce priveste disponibilizarile de personal, numarul celor care vor ramine fara locuri de munca va fi stabilit la nivel central.

Pe de alta parte, s-a ajuns la concluzia ca este necesara impartirea uzinei in mai multe sectiuni. Conducerea si sindicatele vor trece la constituirea unei societati comerciale cu capital al uzinei, ce se va axa pe productia de frigidere.

De asemenea, trebuie identificate 1-3 centre de profit in cadrul parcului industrial ce va fi infiintat printr-o hotarire de guvern. Referitor la spatiile si capacitatile de productie neutilizate, acestea vor fi inventariate, iar datele vor fi transmise de catre conducere si sindicate Camerei de Comert Gorj: „Obiectivele urmarite sint atragerea investitorilor din toate judetele tarii si asigurarea de noi locuri de munca in viitorul parc industrial de la Sadu“, se arata in comunicatul prefectului Toni Grebla.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS