20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFostul inspector general scolar si fiul sau au dat in judecata Ministerul Educatiei si Inspectoratul Scolar Gorj

Fostul inspector general scolar si fiul sau au dat in judecata Ministerul Educatiei si Inspectoratul Scolar Gorj

Fostul inspector general al Inspectoratului Judetean Scolar Gorj, Adrian Gorun, a dat in judecata Ministerul Educatiei si Cercetarii, iar fiul sau, Horatiu Gorun, a dat in judecata Inspectoratul Scolar Gorj. Primul a dorit sa-si reprimeasca functia de secretar de stat in cadrul MEC, pe care a detinut-o pe vremea ministrului Marga: „Conjunctura a facut ca, la un moment dat sa-mi cer suspendarea din functia de secretar de stat. Aveam unele probleme didactice de rezolvat. Asadar, am intrerupt activitatea in cadrul MEC pe o perioada, dupa care ei au considerat ca sint incompatibil cu functia de secretar de stat, pentru ca eram si consilier judetean. Am dat in judecata MEC si am avut cistig de cauza. Ca atare, ma voi intoarce in minister atunci cind voi considera eu ca este necesar “, a declarat Adrian Gorun.

In schimb, fiul sau, Horatiu Gorun, a pierdut procesul pe care l-a intentat Inspectoratului Scolar Judetean Gorj. Ceea ce a stat la baza actiunii sale a fost faptul ca institutia a anulat concursul pentru ocuparea postului de profesor de educatie civica.

Fiind unul dintre cei trei candidati, Horatiu Gorun a cerut inspectoratului despagubiri echivalente cu salariul pe care trebuia sa-l primeasca in cazul in care ar fi cistigat concursul. Actualul inspector general, Nicolae Mergea, considera ca actiunea reclamantului este aberanta: „ Am anulat concursul pentru ocuparea postului de la Motru pentru ca nu s-a respectat legea. Data acestuia nu a fost anuntata in presa centrala, ci doar in doua ziare locale. In plus, anuntul trebuia facut cu minimum 30 de zile inaintea desfasurarii concursului. Solicitarea lui de a i se plati despagubiri echivalente cu salariul pe care ar fi trebuit sa-l primeasca in cazul in care ar fi fost angajat este o aberatie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS