9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVerginia Julea a avut zece vieti, dar pisica sa numai una

Verginia Julea a avut zece vieti, dar pisica sa numai una

Medicul pediatru a cunoscut sarutul mortii

In ziua Sfintului Ioan Botezatorul, cind toti Ionii ciocnesc un pahar, Verginia Julea, de 61 de ani, medic pediatru, in prezent pensionara, a incercat se se sinucida, dind foc lucrurilor din garsoniera sa, situata la etajul opt al blocului G3, din cartierul craiovean Brazda lui Novac. Aceasta s-a inchis in casa, a baricadat usa de la intrare, in ideea de a nu putea fi salvata, dupa care a stropit cu diluant si gaz prin garsoniera. O data „terenul“ pregatit, batrina a aprins chibritul, iar focul s-a extins, cuprinzind obiectele din casa.

S-au degajat gaze toxice, iar aerul din camera a devenit tot mai fierbinte. Inainte de a intra in agonie, sinucigasa a cazut in pat si si-a acoperit fata cu o perna.

Femeia a fost salvata de vecini

Simtind in aer mirosul intepator de fum, vecinii s-au alertat. Unul dintre ei a spart usa garsonierei nr. 133 in care locuieste Verginia Julea, dupa care a anuntat pompierii militari. Apelul a fost inregistrat la ora 13.05. La fata locului s-au deplasat Detasamentul de Pompieri Craiova 1, sub comanda maiorului Traian Pascu, si un echipaj al SMURD. Pompierii au patruns cu greu in garsoniera pentru ca, pe linga cele trei yale pe care le sparsese vecinul nefericitei, aceasta mai blocase usa cu ziare, textile si o cutie de plastic proptita bine, ei fiind nevoiti sa poarte masti de gaze. Militarii au scos-o pe batrina din garsoniera, iar paramedicii de la SMURD au inceput imediat sa-i acorde primul ajutor si operatia de resuscitare. In acelasi timp, pompierii au inceput evacuarea lucrurilor inca fumeginde. Pompierii au gasit in garsoniera o pisica alba, care cazuse victima gestului stapinei sale. Dupa aproape 20 de minute, paramedicii au reusit sa o salveze pe fosta lor colega de breasla.

A vrut sa se sinucida din cauza singuratatii

Vecinii spun ca batrina suferea de singuratate. „Eu locuiesc la etajul noua. Ma duceam mereu pe la ea s-o mai ajut. Cind plecam la cumparaturi, o intrebam daca are nevoie de ceva. Sot nu are, locuieste singura. Stim ca are o sora care sta in zona garii, dar aceasta nu vine deloc s-o vada. Nu stim nici unde s-o anuntam de cele intimplate“, a spus Mariana Doanca. Alti vecini spun ca Verginia Julea era o fire retrasa, dar nu stiu ca ea sa mai fi avut astfel de tentative. Mircea Ioan, de 13 ani, a spus ca batrina s-a certat totusi cu cei de la un magazin de yale: „I-a montat baiatul acela trei yale la usa si il chema mereu sa-i mai monteze incuietori. Baiatul s-a plictisit si n-a mai venit. Vecina noastra cumparase 11 yale. Voia sa le monteze pe toate“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS