17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSC FILDOMI SRL Tirgu Jiu oferea cumparatorilor parizer, salam „batrin“ si icre expirate

SC FILDOMI SRL Tirgu Jiu oferea cumparatorilor parizer, salam „batrin“ si icre expirate

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj au organizat un control de rutina in Piata 9 Mai, in urma caruia s-a constatat ca in mai multe magazine se comercializau produse expirate. De asemenea, in piata agroalimentara, unii comercianti ofereau clientilor fructe al caror aspect lasa de dorit: banane negre, mandarine si portocale uscate. Cele mai multe abateri de la normele de protectie a consumatorului au fost gasite la societatea FILDOMI SRL din Tirgu Jiu, care avea o oferta bogata de produse expirate. Parizerul si salata de icre, care erau in continuare expuse spre vinzare, aveau termenul de valabilitate depasit cu doua-trei saptamini.

Pentru a nu bate la ochi ca produsele nu mai corespund din punct de vedere calitativ, patronul a apelat la citeva trucuri care au mascat deficientele. In vitrina de prezentare erau expuse aceleasi alimente, dar in termen, cumparatorilor oferindu-li-se produsele expirate, frumos ambalate, de pe rafturile din spate.

Spalarea salamului

Pentru ca incepuse sa mucegaiasca, salamul era spalat cu apa calda pentru a recapata aspectul initial. Inspectorii au oprit de la vinzare opt kilograme de parizer de porc si opt cutii de salata de icre, toate expirate. De asemenea, au fost scoase de la vinzare zece kilograme de parizer care nu avea nici un fel de etichete de identificare sau documente de provenienta. „Cunoastem procedeul spalarii salamului cu apa calda. Asa arata ca nou-nout. Acesti patroni incearca sa ne bage pe git produse cu termenul de valabilitate expirat. In aceasta perioada sintem foarte atenti la ceea ce se comercializeaza, in special in magazinele cu specific alimentar. Au ramas alimente nevindute, iar multe dintre acestea ar trebui aruncate si nu comercializate. Noi am lasat invitatii la toata lumea si vor veni sa isi plateasca amenzile. E timpul sa aplicam ceva amenzi marite, pentru ca oamenii astia vor sa ne bage pe toti in spital“, a spus Ion Tudor, seful Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Gorj. In acelasi timp, in hala de carne din Tirgu Jiu, inspectorii OJPC au inchis trei boxe care aratau ca dupa bombardament. Macelarii care aveau inchiriate aceste spatii au lasat totul vraiste, mizeria domnind peste tot, faianta fiind nespalata, la fel ca si vitrinele, comerciantii argumentind ca de sarbatori s-au grabit sa plece acasa pentru a face cirnati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS