16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRitualuri vrajitoresti

Ritualuri vrajitoresti

In ziua de Boboteaza, ca in fiecare an, vrajitoarele din Oltenia au mers la biserica pentru a-si lua apa sfintita, necesara in ritualurile specifice acestei zile sfinte. Dupa ce aduna apa sfintita de la noua biserici, din noua zone ale tarii, vrajitoarele incep sa faca descintece si farmece care sa „sparga“ vrajile facute de cele care lucreaza cu magia neagra.

In cartierul craiovean Fata Luncii locuiesc mai multe vrajitoare, cunoscute ca avind puteri deosebite in dezlegarea farmecelor. In ziua de Boboteaza, ele s-au dus si au luat apa sfintita de la mai multe biserici. Apoi, fac schimb de apa cu alte vrajitoare din tara.

Vrajitoarele spun ca apa de la Boboteaza o combina cu apa magiei albe, pe care o primesc de la cea mai batrina dintre ele, care are 107 ani. Cu ajutorul acestei combinatii, vrajitoarele spun ca reusesc dezlegarea farmecelor, vindecarea bolilor si chiar „impreunarea destinelor.“ Atunci cind au cazuri mai deosebite, vrajitoarele isi unesc puterile pentru rezolvarea „lucrarii“. Ele sustin ca puterile cu care sint inzestrate se mostenesc din generatie in generatie, de la mama la fiica, si ca pot vindeca toate bolile, in afara de cancer si SIDA.

Pentru ca descintecele sa aiba efect, vrajitoarele folosesc si diferite buruieni, care sint culese din locuri speciale si care sint intrebuintate doar pentru farmece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS