15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOnomastica serbata „in familie“

Onomastica serbata „in familie“

Cum astazi este Sfintul Ion, cei mai de seama reprezentanti doljeni ai partidului de guvernamint s-au grabit sa organizeze ieri o masa tovaraseasca, prilejuita de serbarea onomasticii unor membri marcanti.

Restaurantul craiovean Flora a gazduit ieri o sarbatoare pe cinste – aniversarea onomasticii a cinci fruntasi ai PSD Dolj. In capul mesei, la care au incaput fara probleme peste 100 de invitati, au fost asezati sarbatoritii: Ion Voiculescu – presedintele PSD Dolj, Ion Predescu – senator PSD de Dolj, Ion Calin – secretar de stat in Ministerul Administratiei Publice, Ion Prioteasa – vicepresedinte al PSD Dolj, si Ion Dascalu – membru in Biroul Executiv Judetean PSD. Asezati la colt – la coltul mesei, bineinteles – prefectul Cornel Mondea si senatorul Maria Antoaneta Dobrescu au tinut si ei aproape de sarbatoriti.

Pupaturi asezonate

cu tuica fiarta

Cheful a inceput cu pupaturile si urarile de „La multi ani!“ adresate Ionilor, la o ceasca repetata de tuica fiarta, procurata dupa gustul sau chiar de senatorul Predescu. A urmat ciorba de perisoare, tocmai buna sa inlature urmarile nefaste ale festinurilor de Sarbatori, succedata de sarmalutele cu mamaliguta, purcelul cu cartofi pai si salata de muraturi. De pe un loc strategic, insusi Petrica Dumitrescu, directorul Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului, ii privea pe comeseni cum se infrupta din bucatele apetisante, gindindu-se ca n-a verificat mincarea, dar „Care scapa scapa!“.

Muzica, joc si voie buna

Constantin Ciri Maier, pesedistul cu voce de aur, le-a urat sarbatoritilor sa le fie frumoasa viata „precum vremea de afara“ si i-a invitat la dans. Pe fondul muzical al melodiei „Ioane, Ioane/ Toata lumea doarme“, vesnic tinarul Ion Predescu a luat hora inainte, exemplul sau fiind imediat urmat de invitati. Mai greu a fost la bluesuri, fiind inflatie mare de partenere de dans, dar participantii s-au descurcat cum au putut. Dupa citeva pahare din licoarea dumnezeiasca numita „vinul casei“, atmosfera s-a mai incalzit, iar discutiile s-au lungit pina spre seara, la cafeaua de final. „Am considerat ca este bine sa organizam aceasta sarbatoare «in familie», pentru a-i omagia pe toti Ionii din PSD cu ocazia onomasticii lor“, a precizat Ion Voiculescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS