28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAngajat al SC ALRO SA Slatina - transportat de urgenta cu un elicopter la Bucuresti

Angajat al SC ALRO SA Slatina – transportat de urgenta cu un elicopter la Bucuresti

Helioportul Spitalului Uni-versitar de Urgenta Bucuresti a fost inaugurat ieri intr-un caz de forta majora, cind un barbat care era in coma a fost adus in Capitala de la Slatina.

Ieri, incepind cu ora 15.15, circulatia rutiera de pe bulevardul Nicolae Titulescu din Slatina, intre Hotelul Parc si Spitalul Judetean, a fost intrerupta mai mult de 60 de minute. Motivul a fost aterizarea in intersectia din fata spitalului a unui elicopter apartinind ROMGAZ Medias, care trebuia sa transporte de urgenta un bolnav la Bucuresti. Ilie Matei, de 31 de ani, a suferit, in noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie, un accident cardio-respirator. Intrucit creierul a stat prea mult neirigat, el a intrat in coma. Bolnavul nu a putut fi dus de atunci la Bucuresti deoarece vremea a fost nefavorabila si nu s-a gasit nici un mijloc de transport.

Ilie Matei lucra de noua ani ca muncitor in Sectia de electroliza a SC ALRO SA Slatina. El este casatorit, are un copil si nu a avut niciodata probleme majore de sanatate. Liderul Sindicatului ALUMINISTUL din societatea slatineana ALRO, Cristian Oprescu, a spus ca, numai prin numeroase interventii, s-a reusit inchirierea elicopterului de la ROMGAZ Medias, care, inainte de a sosi la Slatina, a mers intii la Tirgu Mures sa ia personal medical de specialitate de la SMURD. El a adaugat ca intreaga interventie se ridica la aproximativ 3.000 USD, iar toate cheltuielile sint suportate de societate. Conducerea uzinei a luat legatura si cu directorul Spitalului Municipal din Bucuresti, Sorin Oprescu, pentru a prelua cazul si a se ocupa personal de soarta lui Ilie Matei.

In prezent, barbatul este supus mai multor investigatii, pentru a fi stabilita cauza intrarii sale in coma. Spitalul bucurestean este singura unitate sanitara din Romania care are propriul helioport, a carui constructie a inceput in 2001. Obiectivul urma sa fie dat in folosinta oficial simultan cu inaugurarea noului serviciu de urgente majore al spitalului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS