28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocal54 de persoane si-au pierdut viata in accidente rutiere

54 de persoane si-au pierdut viata in accidente rutiere

Aproximativ 150 de accidente s-au produs anul trecut pe raza judetului Olt, acestea soldindu-se cu moartea a 54 de persoane, iar alte 115 au fost ranite grav. Lt. col. Ovidiu Cepareanu, seful Politiei Rutiere Olt, a spus ca principalele cauze ale producerii accidentelor au fost traversarea pietonilor prin locuri nepermise, viteza excesiva si neadaptarea la conditiile de drum, precum si neatentia in conducere. El a precizat ca anul trecut, pe soselele judetului Olt, s-au produs cu sase accidente mai putin fata de anul 2000, insa numarul persoanelor decedate si ranite este acelasi.

Cele mai multe si grave accidente s-au produs in localitatile rurale Ganeasa, Strejesti, Valea Mare si in municipiul Slatina. Zilele si orele cind s-au intimplat cele mai multe accidente au fost joia (29 de accidente) si martea (24 de accidente) in intervalele 18.00-21.00 si 12.00-15.00.

In cursul anului 2001 au fost sanctionati peste 50.000 de participanti la trafic, din care aproximativ 80% au fost conducatori auto, iar restul, pietoni, biciclisti si carutasi. Agentii de circulatie au retinut 2.743 de permise de conducere, din care peste 60% pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice.

Supravegherea intersectiilor cu camera de luat vederi a facut ravagii

Politia Rutiera Olt a achizitionat in luna noiembrie o camera de luat vederi pe care a pozitionat-o in cele mai aglomerate intersectii din municipiul Slatina si la intervale de timp diferite. „De cind am inceput supravegherea traficului cu aceasta camera de luat vederi am constatat peste 100 de abateri si am retinut peste 50 de permise de conducere. In primul rind am bagat frica in taximetristi, care nu mai fac depasiri neregulamentare care sa incurce traficul. Aproximativ cinci-sase conducatori auto au venit chiar sa depuna contestatie, spunind ca ei nu au incalcat nici o regula de circulatie, dar, cind le-am pus caseta cu inregistrarea facuta la intersectia la care au fost surprinsi, si-au cerut scuze“, a spus lt. col. Ovidiu Cepareanu. El a precizat ca, anul viitor, conducatorii auto vor avea parte de astfel de surprize si in celelalte orase ale judetului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS